Απήχθη ο ανταποκριτής του BBC στη Λωρίδα της Γάζας
Θύμα απαγωγής από τέσσερις ένοπλους φέρεται να έπεσε ανταποκριτής του BBC στη Λωρίδα της Γάζας, κατά δήλωση των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας. Το δίκτυο αναφέρει πως χάθηκε η επαφή με τον δημοσιογράφο, αποφεύγοντας να μιλήσει ακόμη για απαγωγή.
51
Θύμα απαγωγής από αγνώστους φέρεται να έπεσε ο ανταποκριτής του BBC στη Λωρίδα της Γάζας, Βρετανός Αλαν Τζόνστον, κατά δήλωση ανδρών των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους.
Ένοπλοι σταμάτησαν δια της βίας το αυτοκίνητό του ανταποκριτή, τον επιβίβασαν στο δικό τους και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Κατά τις ίδιες πηγές την απαγωγή εκτέλεσαν τέσσερις μασκοφόροι και το ενοικιασμένο αυτοκίνητο του ανταποκριτή βρέθηκε εγκατελειμένο κοντά στην κατοικία του στην Πόλη της Γάζας.
Τη στιγμή της απαγωγής ο δημοσιογράφος πέταξε στο δρόμο την επαγγελματική του ταυτότητα, από την οποία και επιβεβαιώθηκε πως πρόκειται για τον Βρετανό Αλαν Τζόνστον.
Η αστυνομία εντόπισε την άδεια του όχηματος, στην οποία αναφέρεται πως είχε νοικιαστεί για λογαριασμό του BBC.
Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ανέφερε πως ο Τζόνστον κατάγεται από τη Σκωτία και διατελούσε ανταποκριτής στη Γάζα επί τριετίας. Ο επικεφαλής του BBC στην Ιερουσαλήμ δήλωσε πως έχει χαθεί η επαφή μαζί του, αποφεύγοντας να μιλήσει ακόμη για απαγωγή.
«Πληροφορούμε ότι δεν έχουμε νέα για την τύχη του ανταποκριτή μας Αλαν Τζόνστον από τη Γάζα. Δεν είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε μαζί του και ανησυχούμε για την ασφάλειά του» αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Λονδίνο.
Από τη βρετανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ ανακοινώθηκε πως εξετάζονται οι πληροφορίες περί απαγωγής.Η τελευταία φορά που απήχθη ξένος στη Λωρίδα της Γάζας ήταν στις αρχές Ιανουαρίου όταν τέθηκε υπό ομηρία Περουβιανός φωτογράφος του γαλλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Agence France-Presse (AFP). Αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από μία εβδομάδα όντας καλά στην υγεία του.
Εν τω μεταξύ, στο πολιτικό πεδίο η Ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι κάλεσε τη Δευτέρα από την Ουάσινγκοτν τις αραβικές χώρες να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, δίχως να περιμένουν τη λύση του παλαιστινιακού προβλήματος.
«Μην περιμένετε να έλθει η ειρήνη για να εξομαλύνετε τις σχέσεις σας μαζί μας» είπε η υπουργός στη διάρκεια συγκέντρωσης της Αμερικανο-Ισραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC), του μεγαλύερου φιλο-ισραηλινού λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείε.
Στην ίδια ομιλία, η Λίβνι υποστήριξε ότι οι κυρώσεις κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα έχουν αντίκτυπο και θα πρέπει «να ενισχυθούν και να επεκταθούν χωρίς καθυστέρηση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Οργισμένο μήνυμα Γιαννακόπουλου μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Άρη (vid)
- ΗΠΑ: Ελεύθερος ο μικρός Λίαμ που συνελήφθη από την ICE – Ανησυχία για την υγεία του
- ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 4-1: Νίκη για τα αδικοχαμένα παιδιά του – Συγκλονιστικές στιγμές στην Τούμπα (vids)
- Νέα Πέραμος: Στον 27χρονο που είχε εξαφανιστεί ανήκει το πτώμα που εντοπίστηκε – Δολοφονία βλέπουν οι Αρχές
- Οργή της Σίτι για την διαιτησία στο ματς με την Τότεναμ (vids)
- Κρεμονέζε – Ίντερ 0-2: Μια ακόμη άνετη νίκη για τους ασταμάτητους «νερατζούρι»

