
Συμφώνησαν οι «ισχυροί» του ΟΗΕ για το πλαίσιο μιας νέας απόφασης εναντίον του Ιράν
«Απολύτως σύμφωνοι πάνω στο πλαίσιο» μιας νέας απόφασης σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι τα πέντε μόνιμα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Γερμανία, σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Φιλίπ Ντουστ- Μπλαζί.
91
«Απολύτως σύμφωνοι πάνω στο πλαίσιο» μιας νέας απόφασης σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι τα πέντε μόνιμα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Γερμανία, σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Φιλίπ Ντουστ- Μπλαζί.
Ο Ντουστ- Μπλαζί δήλωσε ότι έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία σε επίπεδο υψηλόβαθμων αξιωματούχων, οι «ισχυροί του ΟΗΕ» συμφώνησαν πάνω στο πλαίσιο του επόμενου σταδίου στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ενώ αναφέρθηκαν γενικά στο πιθανό περιεχόμενο μιας νέας απόφασης.
Οι έξι χώρες (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) υπογράμμισαν ότι η νέα απόφαση θα πρέπει να εντάσσεται στο πνεύμα της απόφασης 1737, με την οποία είχαν επιβληθεί κυρώσεις στο Ιράν.
Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει το δικαίωμα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, εκτός από στρατιωτικά, για να κάνει σεβαστές τις αποφάσεις του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Δήμητρης Κόκοτας: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του μετά από 2 χρόνια νοσηλείας
- «Αρμάνι, Φενερμπαχτσέ και Ρεάλ Μαδρίτης για Πίτερς»
- «Να δώσουμε λόγους να επιστρέψουν και ευκαιρίες για να μείνουν οι άνθρωποι στον τόπο τους»
- Πάσχα: Πώς αμείβονται όσοι εργαστούν κατά τις ημέρες των αργιών
- Τι αλλάζει στα ταξίδια από και προς την ΕΕ από τις 10 Απριλίου
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο «άριστος» Λαζαρίδης να προσκομίσει το πτυχίο του ή να παραιτηθεί