
Τρεις Γάλλοι νεκροί σε επίθεση ενόπλων στη Σαουδική Αραβία
Εν μέσω πυρών βρέθηκε ομάδα Γάλλων καθ’ οδόν προς την πόλη της Μέκκας για προσκύνημα. Τρεις εξ αυτών σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εις βάρος του αυτοκινήτου τους στη σαουδαραβική έρημο βορείως της Μεδίνας. Καταδικάζει το Παρίσι.
51
Εν μέσω πυρών βρέθηκε ομάδα Γάλλλων καθ’ οδόν προς την πόλη της Μέκκας για προσκύνημα. Τρεις εξ αυτών σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εις βάρος του αυτοκινήτου τους στη σαουδαραβική έρημο βορείως της Μεδίνας.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του βασιλείου ανακοίνωσε πως δύο Γάλλοι σκοτώθηκαν ακαριαία, ένας εξέπνευσε μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο της περιοχής, και ένας τέταρτος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Οι Γάλλοι είχαν σταματήσει στην άκρη του δρόμου στο ταξίδι τους προς τη Μέκκα όταν το σταθμευμένο αυτοκίνητό τους βρέθηκε στο στόχαστρο των ενόπλων.
Στην ομάδα τους βρίσκονταν και γυναίκες και παιδιά, ωστόσο δεν τραυματίστηκαν. Το περιστατικό σημειώθηκε σε απόσταση 17 χιλιομέτρων βορείως της Μεδίνας.
«Δίχως αμφιβολία πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, όμως είναι πολύ νωρίς να καθορίσουμε τα κίνητρα και εάν πρόκειται για τρομοκρατία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του σαουδαραβικού υπουργείου Εσωτερικών.
Αξιωματούχοι δήλωσαν, πάντως, ανωνύμως στο BBC πως χειρίζονται την όλη υπόθεση ως τρομοκρατική ενέργεια.
Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Φιλίπ Ντουστ-Μπλαζί καταδίκασε την επίθεση στη Σαουδική Αραβία, μιλώντας για «φρικαλέα πράξη κατά αθώων».
«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη φρικαλέα πράξη» δήλωσε ο Ντουστ-Μπλαζί, διευκρινίζοντας πως οι γαλλικές αρχές έχουν κινητοποιηθεί στο πλευρό των σαουδαραβικών αρχών για τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την τιμωρία των δραστών.
Associated Press
- Ο Λίνεκερ είδε «σημάδια πανικού» στην Άρσεναλ
- Το Artemis ΙΙ έσπασε το ρεκόρ του Apollo 13 για την μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη –
- Άρση ασυλίας ζητά η Παπακώστα και δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές υπό προϋποθέσεις
- Athens Airport Traffic Resilient Despite Middle East Turmoil
- Δημοσκόπηση: Η λέξη «συγκάλυψη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση λένε 7 στους 10 – Χάνει έδαφος από το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τι δίνει η Παρί και τι θέλει η Μπαρτσελόνα για τον Ντε Γιονγκ

