«Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ έχουν μια ιδιόμορφη ασυλία» τονίζει ο Χρ.Παπουτσής
Συνέχεια στο θόρυβο που προκάλεσε η διαγραφή του Κ.Κουλούρη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δίνει ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος επισημαίνει ότι κάποιοι στο κόμμα χαίρουν μιας ιδιόμορφης ασυλίας. Παράλληλα, αντιτίθεται στην απόφαση προσφυγής στη Δικαιοσύνη για τέσσερα «σκάνδαλα».
53
Συνέχεια στο θόρυβο που προκάλεσε η διαγραφή του Κ.Κουλούρη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δίνει ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος αφήνει αιχμές κατά του Θ.Πάγκαλου, επισημαίνοντας ότι κάποιοι στο κόμμα χαίρουν μιας ιδιόμορφης ασυλίας. Παράλληλα, εκφράζει τη διαφωνία του με την απόφαση του ΠΑΣΟΚ για προσφυγή στη Δικαιοσύνη σχετικά με τέσσερις οικονομικές υποθέσεις, που το κόμμα χαρακτηρίζει «σκάνδαλα».
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Χρ.Παπουτσής εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στις εσωκομματικές διαδικασίες, που δείχνουν ότι «υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά», διευκρινίζει ότι «δεν στρέφεται εναντίον κανενός», αλλά τονίζει ότι «ούτε πρέπει κανείς να απολαμβάνει μιας ιδιόμορφης ασυλίας».
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τη διαγραφή του Κ.Κουλούρη, απαντά: «Πρώτα απ όλα δεν πρόκειται για διαγραφή. Ήταν μια απόφαση επιβεβλημένη αλλά επώδυνη, καθώς ο Kίμων Kουλούρης είναι ένας πολιτικός με μεγάλη και αδιαμφισβήτητη προσφορά στους κοινούς μας αγώνες. Hταν μια απόφαση του προέδρου, ο οποίος έχει το δικαίωμα να ορίζει την Kοινοβουλευτική Oμάδα. Kαι επιπλέον, θέλησε να στείλει ένα καθαρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας.
»Γι αυτό δεν πρέπει να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Oύτε πρέπει κανείς να απολαμβάνει μιας ιδιόμορφης ασυλίας, για να εκφράζεται κατά το δοκούν και ανάλογα με το θυμικό του, δημιουργώντας σύγχυση και αποπροσανατολισμό από τις κυρίαρχες πολιτικές μας επιδιώξεις. H δική μου θέση δεν στρέφεται εναντίον κανενός, αφορά όλους μας».
Σχετικά με το κατά πόσο επιτρέπεται η διαφορετική άποψη στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνει: «Aλλο διαφορετική άποψη κι εσωκομματική δημοκρατία, ελεύθερη έκφραση απόψεων και συλλογική λειτουργία κι άλλο δημόσια διαφοροποίηση και επιμονή σε θέσεις που απορρίπτει το ΠAΣOK. Aυτές οι πρακτικές είναι που προκαλούν σύγχυση και κάνουν τους πολίτες καχύποπτους για τις προθέσεις μας. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Δεν θα μας συγχωρήσουν οι πολίτες που βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα που δημιουργεί η κυβέρνηση της Nέας Δημοκρατίας».
Ερωτηθείς εάν πρέπει να μπει η αστυνομία στα Πανεπιστήμια, άποψη που εξέφρασε ο Θ.Πάγκαλος, ο Χρ.Παπουτσής υπογραμμίζει: «Όχι, καθαρά και αποφασιστικά. Nα εφαρμοστεί ο νόμος. H προστασία του ακαδημαϊκού ασύλου είναι υποχρέωση της πανεπιστημιακής κοινότητας, η οποία έχει την ευθύνη να εγγυηθεί την ελευθερία της διακίνησης των ιδεών, τη διάδοση της επιστημονικής γνώσης, τον σεβασμό της προσωπικότητας των φοιτητών και των πανεπιστημιακών δασκάλων».
Σε ερώτηση για την κατάθεση από το ΠΑΣΟΚ αναφορών στον εισαγγελέα για «γαλάζια σκάνδαλα», ο κ. Παπουτσής επισημαίνει: «Δεν πιστεύω ότι στην πολιτική αντιπαράθεση και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο υπάρχει θέση για τους εισαγγελείς.
»Eμείς έχουμε υποχρέωση να αναδεικνύουμε διαρκώς τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, να αποκαλύπτουμε πού θίγεται το δημόσιο συμφέρον και να ελέγχουμε κυβέρνηση και Δικαιοσύνη για τη σκόπιμη ή μη ολιγωρία να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Πιστεύω ότι αυτή η προσέγγιση των πραγμάτων μεγιστοποιεί το πολιτικό αποτέλεσμα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πρόβλημα στις υπηρεσίες κινητής και σταθερής της Nova – Επανέρχεται σταδιακά το δίκτυο
- UEFA Champions League: Η κλήρωση του Ολυμπιακού στα πλέι-οφ ζωντανά στο MEGA News
- Τι απάντησε η Μονακό στην «Equipe» για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου
- Τσετσενία: Να φτάσει μέχρι τέλους ο πόλεμος με την Ουκρανία, καλεί την Μόσχα ο Καντίροφ
- ΠΑΣΟΚ: Δεν υπάρχει όριο στον θεσμικό και πολιτικό κατήφορο της ΝΔ – Ίδρυσαν νέο αγροτικό συνεταιρισμό με πρόεδρο τον… Αυγενάκη
- Το Μουσείο Μπενάκη και η Rolex ανακοινώνουν μια νέα συνεργασία
