Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Δεν έχουμε περιθώρια για λάθη, λέει ο Γιοβάνοβιτς για τον Ηρακλή

Δεν έχουμε περιθώρια για λάθη, λέει ο Γιοβάνοβιτς για τον Ηρακλή

Την πίστη του στις δυνατότητες των παικτών του Ηρακλή να βγάλουν την ομάδα από τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται, εξέφρασε ο νέος τεχνικός του «Γηραιού», Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ. Παραδέχτηκε δε, ότι περιθώρια για λάθη και άνεση χρόνου για ν αλλάξουν τα πράγματα δεν υπάρχει, ενώ υποστήριξε ότι η πίεση στον Ηρακλή είναι μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες ομάδες.

71

Την πίστη του στις δυνατότητες των παικτών του Ηρακλή να βγάλουν την ομάδα από τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται, εξέφρασε ο νέος τεχνικός του «Γηραιού», Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Παραδέχτηκε δε, ότι περιθώρια για λάθη και άνεση χρόνου για ν αλλάξουν τα πράγματα δεν υπάρχει, ενώ υποστήριξε ότι η πίεση στον Ηρακλή είναι μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες ομάδες.

Μιλώντας κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ, ο Γιοβάνοβιτς τόνισε: «Είμαι λίγο χρόνο στην ομάδα, αλλά δεν είμαι από αυτούς που κινούνται με τη λογική αυτό το παιχνίδι δεν μας ενδιαφέρει, το άλλο είναι πιο σημαντικό. Η βαθμολογική μας θέση, άλλωστε, δεν μας επιτρέπει να λειτουργήσουμε έτσι. Η λογική μας, λοιπόν, είναι ότι σε κάθε παιχνίδι θα διεκδικούμε το αποτέλεσμα».

Και συνέχισε: «Το επιθετικό ποδόσφαιρο έχει κατά την άποψη μου παρερμηνευτεί. Σκοπό έχω να ξέρει η ομάδα μου ανά πάσα στιγμή τι κάνει στο γήπεδο. Στόχος είναι το γκολ. Έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα, δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα. Πρέπει να είμαστε πιο ελεύθεροι στον αγωνιστικό χώρο, να εκμεταλλευτούμε την ποιότητα κάποιων παικτών για να σκοράρουμε».

«Παρακολουθώ τον Ηρακλή. Αλλο είναι, όμως, να τον βλέπεις απ έξω και άλλο μέσα από τις προπονήσεις. Πιστεύω πως έχουμε καλούς παίκτες και παιδιά που θα κάνουν τη μεγάλη προσπάθεια για να βγούμε από τη δύσκολη θέση. Αυτό πιστεύω μέσα από τις τελευταίες προπονήσεις που έχω δει» εκτίμησε.

«Με ενδιαφέρει» συμπλήρωσε, «πως θα λειτουργήσει η ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να μην βρίσκουμε τη μόνιμη δικαιολογία για την παρουσία μας. Στο ποδόσφαιρο αλλάζουν τα πράγματα από λεπτό σε λεπτό. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, θα κάνουμε, όμως, την προσπάθεια να αποφύγουμε τα λάθη».

Ακόμη, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παραδέχτηκε ότι: «Η πίεση στον Ηρακλή, χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω κανέναν, ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερη από κάποιες άλλες ομάδες. Ανέκαθεν είχε πίεση. Δεν μπορώ να προσδιορίσω πόσο μπορεί να επηρεάσει στο παιχνίδι. Αυτό πολλές φορές εξαρτάται και από άτομο σε άτομο. Πολλοί ποδοσφαιριστές μπορούν να λειτουργήσουν με πίεση. Δεν είναι μικρό πράγμα να είσαι σε αυτήν την ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Ακολούθως, περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες του: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές στην προπόνηση. Δεν είναι άνετοι και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Είναι συνειδητοποιημένοι για τη θέση που βρισκόμαστε. Δεν είναι υπερβολικά αισιόδοξοι ή άνετοι. Και έτσι πρέπει να είναι. Μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια πρέπει ν αποκτήσουμε μεγαλύτερη αισιοδοξία για την ομάδα. Αλλο είναι να μιλάμε μέσα στα αποδυτήρια. Αν αυτό δεν το βλέπεις από παιχνίδι σε παιχνίδι, δεν θα έχεις κανένα όφελος».

Αναφορικά δε, με τον προκάτοχό του, Γιόζεφ Μπουμπένκο, ο Γιοβάνοβιτς είπε: «Θέλω να αξιολογήσω το υλικό στις πραγματικές συνθήκες και όχι με βάση το τι έχει πει ο κ. Μπουμπένκο και, αν υπάρχουν ελλείψεις, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Από το υπάρχον υλικό θέλω να προσπαθήσω να πάρω το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας».

«Θα είναι τεράστιο λάθος αν πάμε με τη λογική θα κερδίσουμε μέσα στην έδρα μας και ό,τι γίνει έξω. Και, αν δεν κερδίσουμε μέσα, τι γίνεται; Θα τα παρατήσουμε; Πρέπει ν αφοσιωθούμε σε κάθε παιχνίδι χωριστά. Ένα παιχνίδι που περνάει, δεν ξαναγυρνάει πίσω» σημείωσε επίσης.

Και προσέθεσε: «Προβληματισμοί υπάρχουν, όχι όμως φόβος. Πολλά χρόνια μπορεί να μην είμαι στο ποδόσφαιρο σαν προπονητής, αλλά πέρασα πολλά».

Σχετικά με την αναμέτρηση που έρχεται με τον Ολυμπιακό, ανέφερε: «Είναι δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που ως επί το πλείστον κατακτά το πρωτάθλημα. Είναι πολύ δυνατή ομάδα, όχι μόνο φέτος. Έχουν μείνει δέκα παιχνίδια για να τελειώσει η περίοδος και πρέπει να δώσουμε το καλύτερο του εαυτού μας, για να μαζέψουμε όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς. Ο Ηρακλής ανέκαθεν ήταν ομάδα που ανά πάσα στιγμή, σε όποιο γήπεδο και αν έπαιζε, τουλάχιστον διεκδικούσε το θετικό αποτέλεσμα».

Ο προπονητής του Ηρακλή ρωτήθηκε και για τους φιλάθλους της ομάδας. Σχολίασε: «Δεν έχω συνηθίσει να βλέπω το Καυτανζόγλειο χωρίς τους οργανωμένους. Παρότι ο Ηρακλής βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αυτό που μπορώ να πω είναι να δούμε τα πράγματα πιο ψυχρά. Στην εποχή τη δικιά μου, όταν ήμουν ποδοσφαιριστής, είχα άλλους 10-12 συμπαίκτες, που, ξέροντας το βάρος της φανέλας, μπορούσαμε ν αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και σε μια αποχή».

»Ήμασταν χρόνια μαζί και ξέραμε πως να το χειριστούμε. Σήμερα, όμως, είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Ο Ηρακλής έχει αλλάξει κατά πολύ, ακόμη και σε σχέση με την ομάδα που είχε πριν τρεις-τέσσερις μήνες. Αυτά τα παιδιά θέλουν στήριξη, μια βοήθεια, για να ξέρουν που ήρθανε. Ο κόσμος δεν πρέπει να έρχεται στο γήπεδο είτε για μένα είτε για άλλο λόγο, αλλά για τον Ηρακλή, που βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Εμείς μπορεί να μην είμαστε αύριο, ο Ηρακλής είναι εδώ 100 χρόνια και θα είναι άλλα τόσα».

Καταλήγοντας, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στάθηκε στην προηγούμενη συνεργασία του με το «Γηραιό»: «Δεν ήμουν χαρούμενος όταν έφυγα. Όταν ξεκίνησα να κάνω αυτή τη δουλειά, ήξερα τι με περιμένει. Όταν το κατανοείς αυτό και το ό,τι πρέπει να κοιτάς μπροστά και να βελτιώνεις τον εαυτό σου, είναι φυσιολογικά τα πράγματα».

»Δεν υπάρχει κακία για τίποτα. Έφυγα από τον Ηρακλή, αλλά ποτέ δεν ήμουν μακριά, τουλάχιστον στα πράγματα που μπορούσα να παρακολουθήσω. Με ενδιαφέρει, όμως, το σήμερα και το αύριο και όχι τι έγινε χθες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
Cookies