Συναντήσεις Ντ.Μπακογιάννη, Γ.Βαληνάκη με Έλληνες πρέσβεις χωρών της ΝΑ Ευρώπης
Με Έλληνες πρέσβεις που είναι διαπιστευμένοι σε χώρες της ΝΑ Ευρώπης συναντήθηκε τη Δευτέρα η υπουργός Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη. Στη συνέχεια οι πρέσβεις συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γ.Βαληνάκη. Η ΥΠΕΞ συναντήθηκε και με τον γγ του ΟΑΣΕ.
91
Με Έλληνες πρέσβεις που είναι διαπιστευμένοι σε χώρες της ΝΑ Ευρώπης συναντήθηκε τη Δευτέρα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Στη συνέχεια οι πρέσβεις συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις και έγινε εκτίμηση των προοπτικών στην περιοχή, μετά την είσοδο της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στην ΕΕ, τις πρόσφατες εκλογές στη Σερβία και την εντατικοποίηση των διπλωματικών διεργασιών για τον καθορισμό του καθεστώτος στο Κόσοβο.
Η υπουργός Εξωτερικών και οι πρέσβεις συζήτησαν το ρόλο της ΕΕ μετά τις εξελίξεις, καθώς και τον ρόλο της Ελλάδας σε αυτό το πλαίσιο.
Στη συνάντηση έγινε επίσης αναφορά στην πολιτική της χώρας σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και στην ανάγκη εξεύρεσης αποδεκτής λύσης που θα επιτρέψει τη δημιουργία κλίματος συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.
«Η Ελλάδα ελπίζει ότι ο καταλύτης για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στο Βελιγράδι θα είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και ταυτόχρονα ότι η ΕΕ θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες και κινήσεις υπέρ αυτής της προοπτικής» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος. Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο πρώτο κριτήριο της Ελλάδας είναι η σταθερότητα στην περιοχή.
Ως παράγοντες αποσταθεροποίησης της περιοχής αναφέρθηκαν η παράνομη διακίνηση ανθρώπων και το οργανωμένο έγκλημα.
Συνάντηση Μπακογιάννη με τον γγ του ΟΑΣΕ
Η ανάγκη μεταρρύθμισης του ΟΑΣΕ ώστε να ανταποκριθεί στο νέο διεθνές περιβάλλον, η ελληνική υποψηφιότητα για την προεδρία του Οργανισμού, αλλά και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν η υπουργός των Εξωτερικών και ο γγ του ΟΑΣΕ πρέσβης Μαρκ-Περέν ντε Μπρισαμπό.
Η Ελλάδα θεωρεί τον ΟΑΣΕ «κινητήριο δύναμη» για τη σταθερότητα και την ασφάλεια σε μια ευρύτατη περιοχή που καταλαμβάνει από το Βανκούβερ ως το Βλαδιβοστόκ, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι το μεγάλο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τον Οργανισμό είναι και το βασικό κίνητρο για την πρόθεση της χώρας μας να αναλάβει την προεδρία το 2010 ή το 2011.
Ως στήριξη στο έργο του Οργανισμού χαρακτήρισε την ελληνική υποψηφιότητα ο γγ και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για αυτό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τραγωδία στην Εύβοια: Νεκροί βρέθηκαν δύο ηλικιωμένοι
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ρόμα
- Εγκώμια της Marca για Μεντιλίμπαρ: «Αυτό που πετυχαίνει με τον Ολυμπιακό είναι συγκλονιστικό»
- Πώς απατεώνες στέλνουν spam από νόμιμες διευθύνσεις της OpenAI – Τι να προσέξετε
- Το πανό των οπαδών του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λιόν: «Καλό παράδεισο αδέρφια» (pics)
- Ο αληθινός Dexter: Ο serial killer που δολοφόνησε περισσότερους από 100 ανθρώπους – «Όλοι τους όμως το άξιζαν»
