43

Περίπου 300 πλαστά πτυχία, τα οποία είχαν υποβληθεί για αναγνώριση, εντόπισαν οι υπηρεσίες του ΔΟΑΤΑΠ από το 2004 έως σήμερα.

Όπως δήλωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος, η αναγνώριση δεν δόθηκε και οι αιτούντες εστάλησαν στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον κ. Ταλιαδούρο, τα πτυχία χορηγήθηκαν στην προηγούμενη πενταετία και προέρχονται κυρίως από ανατολικές χώρες (Ρουμανία, Βουλγαρία, Ρωσία, Αλβανία). Πρόκειται δε για τίτλους ιατρικών, μηχανικών, οικονομικών και νομικών σπουδών.

Όπως υποστήριξε ο υφυπουργός, οι έλεγχοι ξεκίνησαν μετά την αναδιοργάνωση του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).

«Από το 2004 και πλέον, ζητείται η συνδρομή των πρεσβειών μας, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και να πιστοποιηθεί η γνησιότητα με τη συνδρομή των αρμόδιων κρατικών φορέων» δήλωσε ο υφυπουργός.

Όσον αφορά πιθανούς ελέγχους στα αρχεία ξένων Πανεπιστημίων, ο κ. Ταλιαδούρος είπε πως πρόθεση του Οργανισμού είναι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι που συμμετέχουν στο ΔΟΑΤΑΠ να επισκεφτούν κάποια Ιδρύματα του εξωτερικού για να συζητήσουν με τις πρυτανικές αρχές, εκεί από όπου υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός πλαστών πτυχίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ