
Εκπαίδευση με έμφαση στη «βρετανικότητα» επιθυμεί ο υπουργός Παιδείας της χώρας
Τις ελλείψεις του βρετανικού εκπαιδευτικού συστήματος προσπαθούν να καταγράψουν οι Αρχές σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν το σύστημα. Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε να δοθεί έμφαση στον πυρήνα των βρετανικών αξιών σε συνδυασμό με τις διαφορετικές κουλτούρες.
30
Τις ελλείψεις του βρετανικού εκπαιδευτικού συστήματος προσπαθούν να καταγράψουν οι Αρχές σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν το σύστημα. Ο υπουργός Παιδείας αποφάνθηκε ότι χρειάζεται περισσότερη έμφαση στον πυρήνα των βρετανικών αξιών σε συνδυασμό με τις διαφορετικές κουλτούρες.
Σε έκθεση που παρουσίασε επιτροπή του υπουργείου αναφέρεται ότι τα παιδιά σήμερα δεν μαθαίνουν αρκετά για τις βρετανικές αξίες, την ταυτότητα και την κουλτούρα της χώρας τους.
«Το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να δημιουργεί δεσμούς μεταξύ των διαφορετικών κοινοτήτων που αποτελούν αυτή τη χώρα» εξήγησε ο υπουργός Παιδείας Αλαν Τζόνσον.
Μεταξύ των αλλαγών που προτείνονται είναι να εμπλουτιστεί το μάθημα της ιστορίας με αναφορές στην περίοδο της δουλείας και στο κίνημα για την καθολική ψηφοφορία.
«Η Βρετανία είναι έθνος που χτίστηκε από ανθρώπους διαφορετικών χωρών. Πιστεύω ειλικρινά ότι τα σχολεία πρέπει να ενισχύσουν τη διδασκαλία θεμάτων που αποτελούν τον πυρήνα των βρετανικών αξιών, αλλά την ίδια ώρα είναι απαραίτητη η δημιουργία κοινής ταυτότητας, ώστε να εκλείψει η άγνοια για το διαφορετικό.
» Μέχρι το 2010 ένα στα πέντε παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο θα προέρχονται από άλλη κουλτούρα. Αυτό είναι μια πρόκληση και μια ευκαιρία για να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρα ανοχής και κατανοήσης σε νεαρή ηλικία» εξήγησε ο υπουργός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δήμητρης Κόκοτας: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του μετά από 2 χρόνια νοσηλείας
- «Αρμάνι, Φενερμπαχτσέ και Ρεάλ Μαδρίτης για Πίτερς»
- «Να δώσουμε λόγους να επιστρέψουν και ευκαιρίες για να μείνουν οι άνθρωποι στον τόπο τους»
- Πάσχα: Πώς αμείβονται όσοι εργαστούν κατά τις ημέρες των αργιών
- Τι αλλάζει στα ταξίδια από και προς την ΕΕ από τις 10 Απριλίου
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο «άριστος» Λαζαρίδης να προσκομίσει το πτυχίο του ή να παραιτηθεί