Την απόφαση Μπους για αποστολή νέων στρατευμάτων στο Ιράκ χλευάζει η Αλ Κάιντα
Τη «νέα» στρατηγική του Αμερικανού προέδρου Τζ.Ο.Μπους για το Ιράκ χλεύασε ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι. Σε βίντεο που μεταδόθηκε από το διαδίκτυο ο Αλ Ζαουάχρι υποστήριξε ότι οι μαχητές θα καταστρέψουν όλο τον αμερικανικό στρατό.
91
Τη «νέα» στρατηγική του Αμερικανού προέδρου Τζ.Ο.Μπους για το Ιράκ χλεύασε ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι την Τρίτη.
Σε βίντεο που μεταδόθηκε από το διαδίκτυο ο Αλ Ζαουάχρι, απαντώντας στην απόφαση του Μπους να στείλει περισσότερα στρατεύματα στο Ιράκ, είπε ότι οι μαχητές θα καταστρέψουν όλο τον αμερικανικό στρατό.
«Γιατί να στείλει μόνο 20.000; Γιατί να μη στείλει 50 ή 100.000; Δεν ξέρετε ότι τα σκυλιά του Ιράκ διψούν για τα νεκρά κορμιά των στρατευμάτων σας;» τόνισε ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο Αλ Ζαουάχρι επανέλαβε ότι η ειρήνη είναι αδύνατη, εάν ο αμερικανικός λαός εξακολουθήσει να ακολουθεί την πολιτική του Μπους και της κυβέρνησής του.
«Εάν είμαστε ασφαλείς, θα είστε ασφαλείς» προσέθεσε, καλώντας όλους τους μουσουλμάνους να ξεκινήσουν έναν «ιερό πόλεμο».
Εν τω μεταξύ, στο Ιράκ πέντε πολίτες σκοτώθηκαν την Τρίτη κατά τη συντριβή ελικοπτέρου που ανήκε σε ιδιωτική εταιρεία υπηρεσιών ασφάλειας. Ιρακινές πηγές ανέφεραν πως το ελικόπτερο κατερρίφθη, ενώ από την πλευρά του αμερικανικού στρατού αναφέρθηκε πως το περιστατικό εξετάζεται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο «ΜΙΔΑΣ» βάζει όλα τα ακίνητα σε ένα φάκελο – Τι θα περιλαμβάνει
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος Ι’)
- Χωρίς ταξί Τρίτη και Τετάρτη η Αττική – Νέα 48ωρη απεργία
- Συνεχώς στο τρέξιμο: Από πότε έγινε τόσο δύσκολο το διάλειμμα;
- Σάρωσε τη χώρα η κακοκαιρία: Πλημμύρες, εγκλωβισμοί, καταστροφές – Ισχυρές καταιγίδες σε 5 περιοχές πριν υποχωρήσει
- Capital Clean Energy Carriers: Οδηγώντας τις εξελίξεις στη μεταφορά LNG παγκοσμίως


