«Ιδιαίτερης σημασίας η ύπαρξη προκήρυξης» δηλώνει ο Β.Πολύδωρας
Τη στήριξη του πρωθυπουργού θέλησε να λάβει ο Β.Πολύδωρας και συναντήθηκε μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη. Εξερχόμενος περιορίστηκε να δηλώσει ότι ενημέρωσε τον Κ.Καραμανλή για τις έρευνες και πως η αποστολή προκήρυξης προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία.
53
Τη στήριξη του πρωθυπουργού θέλησε να λάβει μετά τα αλλεπάλληλα «χτυπήματα» ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β.Πολύδωρας και συναντήθηκε μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη. Εξερχόμενος, περιορίστηκε να δηλώσει ότι ενημέρωσε τον Κ.Καραμανλή για την πορεία των ερευνών και πως η αποστολή προκήρυξης προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία.
«Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό σχετικά με την πρόοδο των ερευνών για το ζήτημα της επίθεσης κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας. Οι έρευνες, όπως έχουμε πει πολλές φορές, και αυτό είναι και ο κορμός της εισηγήσεώς μου προς τον πρωθυπουργό, περιστρέφονται γύρω από τέσσερα πεδία: Πρώτον, οχήματα – μάρτυρες. Δεύτερον, ευρήματα στο πεδίο. Τρίτον, κάμερες – video και τέταρτον, το δρομολόγιο του όπλου.
»Οι έρευνες συνεχίζονται. Ασφαλώς και προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία η ύπαρξη ή όχι ανάληψης ευθύνης με την αποστολή σχετικής προκήρυξης» επισήμανε ο κ. Πολύδωρας.
Πληροφορίες που μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί αναφέρουν ότι ο Κ.Καραμανλής συνέστησε στον Β.Πολύδωρα «ηρεμία, ψυχραιμία και υπομονή».
Δηλώσεις περί του εάν απολαμβάνει της στήριξης του πρωθυπουργού δεν έγιναν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Πάντως, τη στήριξή του στον κ. Πολύδωρα εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ.Μεϊμαράκης.
Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον Β.Πολύδωρα, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι πάντα ήταν άριστες και πως έχουν καλή συνεργασία. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από την αστυνομία, υπό την ηγεσία του κ. Πολύδωρα.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης φέρεται να έχει ενοχληθεί από τα συντροφικά μαχαιρώματα, τα οποία αποδίδει σε ροκάνισμα από άλλους υποψηφίους στην Β Αθηνών.
Επίθεση από το ΠΑΣΟΚ
Ιδιαίτερα επικριτικό ήταν το ΠΑΣΟΚ, τόσο γενικότερα για την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, όσο και, ειδικότερα, κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα για την πολιτική που ακολουθεί στην Αστυνομία.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου δήλωσε ότι «τα τελευταία τρία χρόνια έχει επικρατήσει ένα καθεστώς αύξησης της κοινής εγκληματικότητας» με αποτέλεσμα «ο πολίτης να αισθάνεται αυτήν την έλλειψη της περιφρούρησης της ασφάλειάς του».
«Ταυτόχρονα οι κουκουλοφόροι δρουν όσο ποτέ ασύδοτοι, έτσι όπως το έζησε χθες βράδυ η Αθήνα και την ίδια στιγμή κορυφαίες υπηρεσίες, όπως η Αντιτρομοκρατική γίνονται θύμα της ίδιας ασθένειας αυτής της τριετίας, που είναι ο κομματισμός του κράτους» πρόσθεσε ο Πέτρος Ευθυμίου.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ «σε όλο το κράτος, έτσι και στην Αστυνομία, ο κομματισμός της ΝΔ αποδιαρθρώνει την επιχειρησιακή δυνατότητα της ΕΛ.ΑΣ.».
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Δημοσίας Τάξεως μετά τη συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή πρόσθεσε:
«Σήμερα ο κ. Β. Πολύδωρας ενημέρωσε τον κ. πρωθυπουργό και δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τις επιχειρησιακές επιδόσεις της Αστυνομίας. Την ίδια στιγμή ο ελληνικός λαός κρίνει συγκεκριμένα και αυστηρά την επιχειρησιακή και την πολιτική ανεπάρκεια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Αλλά και σήμερα έγινε εμφανές ποιός είναι υπεύθυνος γι’ αυτή την διάλυση: Είναι ο ίδιος ο κ. πρωθυπουργός που καλύπτει τον υπουργό του».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισοφάρισε η Λιόν, αποβλήθηκε ο Κωνσταντέλιας (vids)
- Το Ισραήλ αποδέχεται για πρώτη φορά τον απολογισμό των νεκρών στη Γάζα – Αρνείται τον λιμό
- Ρωσία: Η Μόσχα καταγράφει τις ισχυρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 200 ετών
- «Κανένα παιδί δεν αξίζει να πεθάνει όπως η κόρη μου» – H μητέρα της Χιντ Ρατζάμπ συγκλονίζει στους New York Times
- Γκολ ο Γιακουμάκης για τον ΠΑΟΚ και απόλυτος σεβασμός στα θύματα – Η αφιέρωση των παικτών (vid)
- Θεσσαλονίκη: Τι εξετάζουν οι αρχές για τις δύο νεκρές γυναίκες – Πότε θα απολογηθούν στην ανακρίτρια οι δύο κατηγορούμενοι

