
Ουραγός στην Ευρώπη η Ελλάδα ως προς τη συμβολή του πολιτισμού στην εθνική οικονομία
Τη 13η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης καταλαμβάνει η χώρα μας όσον αφορά στη συμβολή του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα στις εθνικές οικονομίες, με πωλήσεις 6,875 εκατ. ευρώ. Πρώτη έρχεται η Βρετανία, με συμβολή 132,682 εκατ. ευρώ.
43
Τη 13η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης καταλαμβάνει η χώρα μας όσον αφορά στη συμβολή του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα στις εθνικές οικονομίες, με πωλήσεις 6,875 εκατ. ευρώ. Πρώτη έρχεται η Βρετανία, με συμβολή 132,682 εκατ. ευρώ.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ΥΠΠΟ, στη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τράπεζας, η Ελλάδα με τη μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά δεν έχει βρει ακόμη τον δρόμο προς την ουσιαστική ανάδειξή της, έτσι ώστε να αποφέρει έσοδα που να συμβάλλουν στην εθνική οικονομία.
Σύμφωνα με το Βήμα, καλύτερη εικόνα παρουσίαζει η Ελλάδα όσον αφορά την απασχόληση στον τομέα του πολιτισμού και του πολιτιστικού τουρισμού, αφού βρίσκεται στην ένατη θέση μεταξύ των «15».
Η δυνατότητα ωστόσο του πολιτισμού να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται από άλλα στοιχεία: Την περίοδο 1999-2003 αυτή η συμβολή έφθασε το 19,7% (μάλιστα ήταν 12% μεγαλύτερη από την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας).
Αλλά και ο τομέας της απασχόλησης είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς το 2004 απασχολήθηκαν στον τομέα του πολιτισμού 5,8 εκατομμύρια εργαζόμενοι, παρουσιάζοντας μια αύξηση στον κλάδο (την περίοδο 2002-2004) κατά 1,85%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η «αναγέννηση» του πάρκου Μηνά Πατρικίου στη Θεσσαλονίκη
- Ασπρόπυργος: Στην Ευελπίδων οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη σε επιχείρηση ανακύκλωσης
- Κίνα: Έντονη αντίθεση του Πεκίνου σε νομοσχέδιο για κυρώσεις των ΗΠΑ σχετικά με αγορές ρωσικού πετρελαίου
- Παραιτήθηκε με αιχμές ο Γιώργος Μπάκης από τη θέση του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
- Ο Γκας ο τυραννόσαυρος έγινε το ακριβότερο απολίθωμα του κόσμου
- Η Μάρω Κοντού έσπασε το καλούπι: Γοητευτική, φινετσάτη, αλέγκρα – «Την έζησα τη ζωή, τη χόρτασα»



