Σε φυτοφάγους εξελίσσονται τα παιδιά με υψηλό δείκτη ευφυίας
Λονδίνο: Τα παιδιά με υψηλό δείκτη νοημοσύνης είναι πιθανότερο να εξελιχθούν σε χορτοφάγους όταν μεγαλώσουν, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal.
Λονδίνο: Τα παιδιά με υψηλό δείκτη νοημοσύνης είναι πιθανότερο να εξελιχθούν σε χορτοφάγους όταν μεγαλώσουν, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον με επικεφαλής την Δρ Κάθριν Γκέιλ έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση περισσότερους από 8.000 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 30 ετών που είχαν υποβληθεί σε μέτρηση του δείκτη νοημοσύνης όταν ήταν δέκα ετών, και διαπίστωσαν ότι όσο υψηλότερος ο δείκτης, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να είναι φυτοφάγοι.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα της μελέτης είναι σύμφωνα με αυτά παλαιότερων ερευνών που έχουν δείξει ότι τα άτομα ιδιαίτερης ευφυίας τείνουν να τρώνε υγιεινότερα και να γυμνάζονται περισσότερο.
Υπάρχουν λοιπόν πολλά επιστημονικά στοιχεία που τεκμηριώνουν σχέση μεταξύ φυτοφαγίας και χαμηλότερου κινδύνου καρδιακής νόσου. Τα άτομα που είναι φυτοφάγοι τείνουν να έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, χαμηλότερη χοληστερόλη και φυσικά χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από στεφανιαία νόσο.
Για κάθε 15 πόντους αύξησης του σκορ στον δείκτη ευφυίας, η πιθανότητα εξέλιξης του ατόμου σε φυτοφάγο αυξανόταν κατά 38%. Ακόμα και μετά την συνεκτίμηση παραγόντων όπως η κοινωνική τάξη και η μόρφωση, ο συσχετισμός εξακολουθούσε να ισχύει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από το 33% των ανδρών και γυναικών της μελέτης χαρακτήρισαν του εαυτούς τους χορτοφάγους, αλλά δήλωσαν ότι έτρωγαν άσπρο κρέας και ψάρια. Μόλις το 4% ήταν αυστηρά φυτοφάγοι και το 2,5 δεν έτρωγε καθόλου ζωικά προϊόντα (αβγά και γαλακτοκομικά).
health.in.gr
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
