«Σταυροφορία» εναντίον του Αντίχριστου σε βιντεοπαιχνίδι
Βιντεοπαιχνίδι στο οποίο εξελίσσεται μια «σταυροφορία» εναντίον του Αντίχριστου, με στόχο να εγκαθιδρυθεί παντού η κυριαρχία του χριστιανισμού αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χριστουγεννιάτικη αγορά στη Βρετανία. Ήδη, μουσουλμανικές ενώσεις αντέδρασαν.
53
Βιντεοπαιχνίδι στο οποίο εξελίσσεται μια «σταυροφορία» εναντίον του Αντίχριστου, με στόχο να εγκαθιδρυθεί παντού η κυριαρχία του χριστιανισμού αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χριστουγεννιάτικη αγορά στη Βρετανία. Ήδη, μουσουλμανικές ενώσεις αντέδρασαν.
Το παιχνίδι ονομάζεται «Left Behind: Eternal Forces» και πήρε το όνομά του από τη σειρά βιβλίων φαντασίας «Left Behind» των Τιμ Λαχάι και Τζέρι Τζένκινγκς που έγινε μπεστ σέλερ, με πάνω από 63 εκατ. πωλήσεις. Τα βιβλία της σειράς περιγράφουν τι θα συμβεί αν επαληθεύονταν σήμερα οι προφητείες της Αποκάλυψης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, οι παίκτες οφείλουν να προσηλυτίσουν ή να σκοτώσουν τους αλλοθρήσκους για να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας παγκοσμίου εκχριστιανισμού. Παίρνουν μέρος σε μάχες μεταξύ της παραστρατιωτικής Χριστιανικής Δύναμης Δοκιμασίας και της Παγκόσμιας Κοινότητας Ειρηνευτικής Δύναμης του Αντιχρίστου, ενός μικρού μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών.
Oι μουσουλμανικές κοινότητες καταγγέλλουν τους εμπνευστές του παιχνιδιού ότι έχουν δημιουργήσει ένα επικίνδυνο μείγμα θρησκείας και βίας. Θεωρούν ότι το παιχνίδι φωτογραφίζει το Ισλάμ ως Κακό και προσβάλλει την πίστη τους.
Από την πλευρά τους, οι δημιουργοί του παιχνιδιού απορρίπτουν την κριτική, υποστηρίζοντας ότι η κεντρική ιστορία δεν είναι εμπνευσμένη από τη Βίβλο αλλά από τους συγγραφείς των βιβλίων «Left Behind», τα οποία δεν θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.
O διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής του παιχνιδιού Τρόι Λίντον δήλωσε ότι σε αυτό περιγράφεται «η κλασική μάχη του Καλού με το Κακό» και ότι πρόκειται για μια «φανταστική ιστορία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε φάση ολοκλήρωσης το Προσκήνιο Πολιτισμού – Θέατρο ΟΥΗΛ
- Ο Άντριου βρέθηκε με θύμα του Έπσταϊν στη βασιλική του κατοικία, σύμφωνα με ισχυρισμούς
- Βρετανία: «Ορθή» η παραίτηση του Μάντελσον λόγω των σχέσεων με Έπσταϊν, λένε οι Εργατικοί
- Δολοφονία 27χρονου στη Νέα Πέραμο: Τον εκτέλεσαν με δέκα πισώπλατους πυροβολισμούς
- Δοκιμή στην Ιαπωνία ανοίγει τον δρόμο για ορυχεία στον ωκεανό
- Ο Άρης του Σιάο δείχνει ικανός να επιστρέψει εκεί που ανήκει
