Αργεί η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στα Φίτζι
Σε ένα ή δύο χρόνια θα διεξαχθούν οι εκλογές στα νησιά Φίτζι για την αποκατάσταση του δημοκρατικού καθεστώτος, που ανετράπη μετά το πρόσφατο στρατιωτικό πραξικόπημα. Ο διορισθείς πρωθυπουργός δεν δίστασε να ομολογήσει ότι το πραξικόπημα ήταν παράνομο.
71
Σε ένα ή δύο χρόνια θα διεξαχθούν οι εκλογές στα νησιά Φίτζι για την αποκατάσταση του δημοκρατικού καθεστώτος, που ανετράπη μετά το πρόσφατο στρατιωτικό πραξικόπημα.
Αυτό δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, που διορίστηκε από το στρατό, παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι το πραξικόπημα ήταν παράνομο.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία. Η κατάληψη της εξουσίας ήταν παράνομη» τόνισε, μιλώντας στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ABC, ο Τζόνα Σενιλαγκακάλι, που ανέλαβε καθήκοντα από την Τετάρτη, μετά το διορισμό του από τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Φρανκ Μπαϊνιμαραμά.
«Αλλά αυτή η παράνομη πράξη είναι προτιμότερη από τη διεφθαρμένη προηγούμενη κυβέρνηση και δικαιολογείται από το γεγονός ότι έπρεπε να μπει ένα τέλος στη μεγάλη και παράνομη αταξία που επικρατούσε στη χώρα» επισήμανε ο 77χρονος πρωθυπουργός, στρατιωτικός γιατρός στο επάγγελμα και χωρίς πολιτική πείρα.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δημοκρατικές εκλογές δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν, παρά μόνο αφού περάσουν από 12 μήνες έως και δύο χρόνια, υπερασπισζόμενος ταυτόχρονα περιορισμό των ατομικών ελευθεριών και επισημαίνοντας ότι μια Δημοκρατία δυτικού τύπου δεν ταιριάζει στα Φίτζι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Σε φάση ολοκλήρωσης το Προσκήνιο Πολιτισμού – Θέατρο ΟΥΗΛ
- Ο Άντριου βρέθηκε με θύμα του Έπσταϊν στη βασιλική του κατοικία, σύμφωνα με ισχυρισμούς
- Βρετανία: «Ορθή» η παραίτηση του Μάντελσον λόγω των σχέσεων με Έπσταϊν, λένε οι Εργατικοί
- Δολοφονία 27χρονου στη Νέα Πέραμο: Τον εκτέλεσαν με δέκα πισώπλατους πυροβολισμούς
- Δοκιμή στην Ιαπωνία ανοίγει τον δρόμο για ορυχεία στον ωκεανό
- Ο Άρης του Σιάο δείχνει ικανός να επιστρέψει εκεί που ανήκει
