Αντιδρά ο ΣΜΕΧΑ σε πιθανή αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της ΕΧΑΕ
Tην έντονη αντίδρασή του για την επιχειρούμενη, όπως αναφέρει, από το ΔΣ της ΕΧΑΕ -στη συνεδρίαση της Παρασκευής- αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής του Χρηματιστηρίου Αθηνών χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, εκφράζει ο Σύνδεσμος Μελών του Χρηματιστηρίου (ΣΜΕΧΑ).
28
Tην έντονη αντίδρασή του για την επιχειρούμενη, όπως αναφέρει, από το ΔΣ της ΕΧΑΕ -στη συνεδρίαση της Παρασκευής- αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής του Χρηματιστηρίου Αθηνών χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, εκφράζει ο Σύνδεσμος Μελών του Χρηματιστηρίου (ΣΜΕΧΑ).
Σύμφωνα με τον ΣΜΕΧΑ, η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με το κοινοτικό κεκτημένο περί διαβούλευσης και σε βάρος των 1.200.000 επενδυτών-πελατών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΜΕΧΑ, θα υιοθετηθούν νέες χρεώσεις στις ΑΧΕΠΕΥ και στους επενδυτές. Επίσης, επισημαίνει ότι είναι σε αντίθεση και με την κυβερνητική πολιτική, που προσανατολίζεται σε μείωση της σχετικής φορολογίας με σκοπό να καταστήσει το ελληνικό Χρηματιστήριο ελκυστικότερο.
«Η εισαγωγή νέων χρεώσεων για τα μέλη του Χ.Α. και τους επενδυτές, υπό το πρόσχημα των δήθεν μειώσεων του κόστους συναλλαγών, που σχεδιάζεται από τη Διοίκηση της ΕΧΑΕ, έχει ως στόχο τη διεύρυνση των σταθερών εσόδων της ΕΧΑΕ (μιας εταιρίας με μονοπωλιακή θέση στην αγορά) σε βάρος των πολυάριθμων χαρτοφυλακίων των ιδιωτών επενδυτών και των χρηματιστηριακών εταιριών», επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ΣΜΕΧΑ.
Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι διαχρονικά οι χρηματιστηριακές έχουν μειώσει, λόγω του εντονότατου ανταγωνισμού, σε οριακά επίπεδα τις χρεώσεις τους προς τους επενδυτές, γεγονός που οδήγησε αφενός στη συρρίκνωση του κλάδου τα τελευταία χρόνια, αφετέρου στην εξαιρετικά χαμηλή απόδοση των ιδίων κεφαλαίων των εναπομενουσών χρηματιστηριακών εταιριών, σε αντίθεση με την αυξανόμενη κερδοφορία της ΕΧΑΕ και την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της.
Ο ΣΜΕΧΑ ζητάει «να προσδιοριστεί η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΕΧΑΕ έπειτα από διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς, χωρίς αιφνιδιασμούς, σπουδή και προχειρότητα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έγκλημα λόγω TikTok στην Πάφο: 30χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα τον θείο του για ασήμαντη αφορμή
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]
- Πόσο ασφαλείς είναι οι online αγορές στις εκπτώσεις;
- Τζόλης και Καρέτσας στο «στόχαστρο» της Νάπολι
- Ολλανδία: Εκβιασμός οι απειλές Τραμπ για δασμούς σε Ευρωπαίους που αντιδρούν στα σχέδιά του για τη Γροιλανδία
- Ετοιμάζονται για τη συνάντηση με Μητσοτάκη οι αγρότες – «Η κυβέρνηση να αποκτήσει βούληση να δώσει λύσεις»
