28

Τον προβληματισμό του για τις συλλήψεις που γίνονται από αστυνομικούς με πολιτικά στη διάρκεια επεισοδίων, εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, κατά την συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΝ Φώτη Κουβέλη.

Με αφορμή το επεισόδιο του ξυλοδαρμού του Κύπριου φοιτητή ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «η βάναυση κακοποίηση από κουκουλοφόρους, υπό την απαθή παρακολούθηση των ένστολων συναδέλφων τους εγείρει μεγάλα ερωτηματικά και πρέπει η Πολιτεία να μην χαρίζεται σε τέτοιες συμπεριφορές».

«Με απασχόλησε και εμένα η σύλληψη με πολιτικά. Προσωπικά δεν μου άρεσε» απάντησε ο κ. Πολύδωρας.

«Το συζήτησα και όλοι οι επιχειρησιακοί μου είπαν ότι είναι αναγκαίο γιατί κερδίζουν μια πρώτη φάση με αυτό τον τρόπο. Το σκέφτομαι, το μελετώ. Προσωπικά δεν μου αρέσει, δεν θέλω συλλήψεις με πολιτικά, αλλά είναι αναγκαίο. Δεν έχω καταλήξει ακόμα ίσως να εξετάσουμε να είναι περισσότεροι οι ένστολοι αστυνομικοί», πρόσθεσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στο τραυματισμό του Κύπριου φοιτητή, ο κ. Πολύδωρας επανέλαβε ότι «το δραματικό, αποτρόπαιο αυτό επεισόδιο είναι καταδικαστέο». «Η αστυνομία πέτυχε μετά από 37 χρόνια τον πιο ειρηνικό εορτασμό. Η επιτυχία αυτή όμως εξανεμίστηκε από το φρικαλέο αυτό συμβάν. Η αστυνομία εκείνη την ημέρα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, όχι όμως σε τέτοια διατεταγμένη», συμπλήρωσε.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού, όταν ο κ Κουβέλης τόνισε ότι «πρέπει να εγκαταλειφθεί ο υπερτροφικός πολιτικός λόγος, που πολλές φορές έμμεσα στηρίζει τέτοιες φασίζουσες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές ορισμένων αστυνομικών». «Η ρητορική μου ενθαρρύνει τους θρασείς; Πιστεύετε ότι μπορώ εμμέσως να τον ενθαρρύνω να κλωτσήσει ή να εμφανίζεται στην τηλεόραση με αυθάδη τρόπο; Διαμαρτύρομαι προς εκείνους που θέλουν να λογοκρίνουν τη σκέψη μου» είπε ο κ. Πολύδωρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ