Μεγάλη υποχώρηση στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα λόγω ενίσχυσης του ευρώ
Με μεγάλες απώλειες έκλεισαν τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου εντείνει τις ανησυχίες για τα κέρδη των εξαγωγικών επιχειρήσεων. Πτώση και στη Γουόλ Στριτ, με τη Wal-Mart να ανακοινώνει επιβράδυσνη πωλήσεων για πρώτη φορά από το 1996.
28
Με μεγάλες απώλειες, σε χαμηλό πέντε εβδομάδων, έκλεισαν τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου εντείνει τις ανησυχίες για τα κέρδη των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Γηραιάς Ηπείρου.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.050,10 μονάδες (-1,18%), στο Παρίσι ο CAC 40 στις 5.308,65 μονάδες (-1,50 και στη Φρανκφούρτη) και στη Φρανκφούρτη ο DAX στις 6.298,17 μονάδες (-1,77).
Ανησυχία και στη Γουόλ Στριτ από τη συνεχιζόμενη πτώση του δολαρίου αλλά και την επιβράδυνση των πωλήσεων Νοεμβρίου που ανακοίνωσε η Wal-Mart κατά 0,1%, για πρώτη φορά από το 1996. Ανησυχίες και ότι η Google ίσως είναι υπερεκτιμημένη.
Ο Dow Jones έκλεισε στις 12.124,27 μονάδες (-1,27%), ο Nasdaq στις 2.405,92 μονάδες (-2,21%) και ο S&P 500 στις 1.400,95 μονάδες (-0,37%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μετέφερε ναρκωτικά στη φυλακή κρυμμένα στα γεννητικά της όργανα – Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση
- ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 71-88: Επιβλητική η «Ένωση», απέκτησε προβάδισμα για την 3η θέση (vid)
- Πτώμα άνδρα βρέθηκε σε παραλία της Λακωνίας – Εξετάζεται αν είναι ο αγνοούμενος ψαράς από το Γύθειο
- Η Charli xcx είναι μία από εμάς – «Έχω πάθει νευρικό κλονισμό καπνίζοντας ένα εκατομμύριο τσιγάρα»
- Οι 2.500 οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν… Πειραιά τη Λιβαδειά (pics)
- Ηράκλειο: Καρέ – καρέ η παράσυρση της 52χρονης από φορτηγό στο Γιόφυρο
