
Μεγάλη υποχώρηση στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα λόγω ενίσχυσης του ευρώ
Με μεγάλες απώλειες έκλεισαν τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου εντείνει τις ανησυχίες για τα κέρδη των εξαγωγικών επιχειρήσεων. Πτώση και στη Γουόλ Στριτ, με τη Wal-Mart να ανακοινώνει επιβράδυσνη πωλήσεων για πρώτη φορά από το 1996.
28
Με μεγάλες απώλειες, σε χαμηλό πέντε εβδομάδων, έκλεισαν τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου εντείνει τις ανησυχίες για τα κέρδη των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Γηραιάς Ηπείρου.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.050,10 μονάδες (-1,18%), στο Παρίσι ο CAC 40 στις 5.308,65 μονάδες (-1,50 και στη Φρανκφούρτη) και στη Φρανκφούρτη ο DAX στις 6.298,17 μονάδες (-1,77).
Ανησυχία και στη Γουόλ Στριτ από τη συνεχιζόμενη πτώση του δολαρίου αλλά και την επιβράδυνση των πωλήσεων Νοεμβρίου που ανακοίνωσε η Wal-Mart κατά 0,1%, για πρώτη φορά από το 1996. Ανησυχίες και ότι η Google ίσως είναι υπερεκτιμημένη.
Ο Dow Jones έκλεισε στις 12.124,27 μονάδες (-1,27%), ο Nasdaq στις 2.405,92 μονάδες (-2,21%) και ο S&P 500 στις 1.400,95 μονάδες (-0,37%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φορολογικές δηλώσεις: Στις 16 Απριλίου η υποβολή των προσυμπληρωμένων
- Ουκρανική επίθεση στη Ρωσία με drones – Μία νεκρή, πέντε τραυματίες
- Υγρός Στίβος: Άρση αποκλεισμού σε Ρωσία και Λευκορωσία
- Λάνθιμος, Φίνιξ και 1.000+ δημιουργοί κατά του mega deal που αλλάζει το Χόλιγουντ
- Μενίδι: «Τη βρήκε κάτω και έσκασε στα χέρια του» – Τι λέει η μητέρα του 14χρονου που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Ο θόρυβος που περιμένει ο Αρνε Σλοτ στη ρεβάνς με την Παρί

