Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα, επαναλαμβάνει η Αγκυρα
«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να της επιβάλουν διάφορες απόψεις θέτοντας προθεσμίες» επανέλαβε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Ναμίκ Ταν. Την Κυριακή μεταβαίνει στο Ελσίνκι ο Αμπ.Γκιουλ για συζητήσεις με την φινλανδική προεδρία.
38
«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να της επιβάλουν διάφορες απόψεις θέτοντας προθεσμίες» επανέλαβε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Ναμίκ Ταν, προσθέτοντας ότι δεν έχει κάποιο «νέο στοιχείο να ανακοινώσει σχετικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών που συνεχίζονται στο πλαίσιο της φινλανδικής πρωτοβουλίας».
Ο Τούρκος εκπρόσωπος τόνισε ότι οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις προσεχείς ημέρες.
Η τούρκικη κυβέρνηση αρνήθηκε την Τρίτη ότι η φινλανδική προεδρία την έθεσε ενώπιον τελεσιγράφου. Οι συνομιλίες συνεχίζονται, τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «ζητήματα όπως το κυπριακό δεν μπορούν να λυθούν με τεχνητές προθεσμίες».
Ο υπουργός Επικρατείας Αλί Μπαμπατζάν δήλωσε ότι κανείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει να οδηγήσουν σε ναυάγιο τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. «Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις ένταξης, χωρίς καμία διακοπή» είπε.
Ο πρέσβης Ερτεγκρούλ Απακάν βρίσκεται ήδη στο Τάμπερε της Φινλανδίας, για την προετοιμασία της συνάντησης που θα έχει την Κυριακή εκεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Φέλα Κούτι γίνεται ο πρώτος Αφρικανός που λαμβάνει Lifetime Achievement Award στα Grammy
- Κρήτη: Ζευγάρι με ακριβά γούστα – Τσέπωναν… Rolex, Omega, χρυσές λίρες και μανικετόκουμπα
- Φωτιά σε εργοτάξιο ξενοδοχείου στο Ηράκλειο Κρήτης
- Κύπρος: «Εξαφανίστηκαν» εκρηκτικές ύλες τύπου TNT – Συναγερμός στην Εθνική Φρουρά
- Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για πόλεμο στην Αρκτική – Πώς τα σχέδια Τραμπ για τη Γροιλανδία άλλαξαν τη στρατηγική
- Παναθηναϊκός: Σενάριο για τον Μπισουμά της Τότεναμ (vids)


