30

Σε 24ωρη προειδοποιητική αποχή από τις δίκες στον Αρειο Πάγο προχωρούν τη Δευτέρα οι δικηγόροι, αντιδρώντας στην εγκύκλιο του Ρ.Κεδίκογλου, ο οποίος ζήτησε από τους Πρωτοδίκες να εκδίδουν με φειδώ αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων υπέρ των εργαζομένων.

Η Ένωση των δικαστικών λειτουργών θεωρεί ότι το περιεχόμενο της εγκυκλίου, όπως αυτή έχει διατυπωθεί, θα μπορούσε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι οι γενόμενες επισημάνσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου ενέχουν οδηγία προς τους δικαστικούς λειτουργούς, παρότι ο τελευταίος με δηλώσεις του διευκρίνισε ότι αυτές (επισημάνσεις) σε καμία περίπτωση δεν ενέχουν υπόδειξη ή παρέμβαση στο δικαιοδοτικό τους έργο.

Σε κάθε περίπτωση, οι δικαστικοί λειτουργοί «ασκούν τα καθήκοντά τους με γνώμονα μόνο το Σύνταγμα, τους νόμους και τη συνείδησή τους».

Σημειώνεται ότι πέντε μέλη του 15μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης εξέφρασαν την άποψη ότι η εγκύκλιος πρέπει να ανακληθεί, καθώς «συνιστά ανεπίτρεπτη επέμβαση στην άσκηση του δικαιοδοτικού έργου των δικαστών, κάτι που είναι αντίθετο στις διατάξεις του Συντάγματος και της νομοθεσίας», ενώ δύο μέλη του ΔΣ εξέφρασαν την άποψη ότι καλώς ο Κεδίκογλου εξέδωσε την εγκύκλιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ