Αμερικανός στρατιώτης παραδέχθηκε το βιασμό και τη δολοφονία 14χρονης Ιρακινής
Αρχισε σε στρατοδικείο των ΗΠΑ η δίκη του στρατιώτη Τζ.Μπάρκερ, ο οποίος -μαζί με άλλα τέσσερα άτομα- κατηγορείται ότι βίασε μια 14χρονη Ιρακινή και σκότωσε την ίδια και την οικογένειά της. Ο ίδιος δήλωσε ένοχος για να αποφύγει τη θανατική ποινή.
30
Αρχισε σε στρατοδικείο των ΗΠΑ η δίκη του στρατιώτη Τζέιμς Μπάρκερ, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε μια 14χρονη Ιρακινή και στη συνέχεια σκότωσε την ίδια και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της. Ο ίδιος δήλωσε ένοχος για να αποφύγει τη θανατική ποινή.
Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Μαχμουντίγια, τον Μάρτιο του 2006.
Ο Τζέιμς Μπάρκερ αποφάσισε να δηλώσει ένοχος, να συνεργαστεί με τη Δικαιοσύνη και να καταθέσει εις βάρος των συγκατηγορουμένων του, προκειμένου να γλιτώσει τη θανατική ποινή.
Συνολικά πέντε στρατιώτες κατηγορούνται για την υπόθεση. Όλοι τους έχουν καθαιρεθεί από τις τάξεις των αμερικανικών Ένοπλων Δυνάμεων.
Δύο εκ των κατηγορουμένων στρατιωτών βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή.
Αλλος ένας πρώην στρατιώτης, ο οποίος αποτάχθηκε για πνευματική διαταραχή και συνελήφθη στη Βόρεια Καρολίνα, πρόκειται να δικαστεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ για την ίδια υπόθεση.
Οι πέντε κατηγορούνται ότι σχεδίασαν την επίθεση από σημείο ελέγχου κοντά στο σπίτι της δολοφονημένης οικογένειας, άλλαξαν την εμφάνισή τους ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμοι και μετά το έγκλημα έβαλαν φωτιά στη σορό του μικρού κοριτσιού προκειμένου να εξαφανίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Πορτογαλία αντιμέτωπη με ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ μετά το πέρασμα της καταιγίδας Κριστίν
- Αταμάν για την ήττα από τον Άρη και το δύσκολο παιχνίδι με τη Ρεάλ – Χωρίς Ναν και πάλι ο Παναθηναϊκός
- Συναγερμός για την εξαφάνιση 16χρονης από τη Νέα Σμύρνη – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
- «Θεία δίκη» – Προς απέλαση μετανάστης από τη Βραζιλία influencer που αποθέωνε την ICE
- Τσατραφύλλιας: Έρχονται καταιγίδες, λασποβροχές και… άνοδος της θερμοκρασίας
- Παίκτης του Παναθηναϊκού κι επίσημα ο Χάβι Ερνάντεθ
