
Αναγνωρίστηκαν εννέα ταραξίες οπαδοί της ΑΕΚ από τα DVD του Νικολαΐδη
Εννέα οπαδοί της ΑΕΚ αναγνω-ρίστηκαν, από DVD και φωτογραφίες που είχε παραδώσει ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ Ντέμης Νικολαΐδης, να συμμετέχουν κατ επανάληψη σε επεισόδια κατά τη διάρκεια αγώνων της «Ένωσης». Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι τέσσερις εκ των εννέα φιλάθλων που αναγνωρίσθηκαν, ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
71
Εννέα οπαδοί της ΑΕΚ αναγνωρίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν από τρία DVD και 60 φωτογραφίες από επεισόδια σε διάφορα γήπεδα της χώρας κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2003 έως τον Ιούλιο του 2006. Το οπτικό υλικό είχε παραδώσει στην ΕΛ.ΑΣ. ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ Ντέμης Νικολαΐδης.
Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από το διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Δρόσο Μπουγούδη, οι εννέα οπαδοί αναγνωρίστηκαν να πρωτοστατούν σε εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν στο παραπάνω χρονικό διάστημα σε επτά ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της ΑΕΚ στην Αθήνα και την επαρχία.
Ορισμένοι μάλιστα πρωταγωνιστούν σε περισσότερα από ένα επεισόδια.
Όπως είπαν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, οι τέσσερις από τους εννέα ανήκουν στον αναρχικό χώρο και ο ένας κρατείται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό του τέως προέδρου της ΓΣΕΕ Χρήστου Πολυζωγόπουλου, ενώ ο άλλος έχει αναγνωριστεί για συμμετοχή στα σοβαρά επεισόδια και την κλοπή ασπίδων των ΜΑΤ το Φεβρουάριο του 2005 στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.
Εκτός από τον κρατούμενο στις φυλακές, οι άλλοι οκτώ αναζητούνται, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την αναγνώριση και ταυτοποίηση από το υλικό που έχει στα χέρια της η αστυνομία και άλλων οπαδών της ΑΕΚ που συμμετείχαν στα επεισόδια.
Η προκαταρκτική εξέταση που ολοκληρώθηκε υποβλήθηκε την Παρασκευή στον εισαγγελέα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα – Τι συμβολίζει το έθιμο
- «Δείξε τι μπορεις να κάνεις»: Στη νέα εποχή της εργασίας, ένα καλό βιογραφικό δεν αρκεί
- Οι «βόλτες» της δικογραφίας για τις υποκλοπές ας μην οδηγήσουν σε παραγραφή και συγκάλυψη
- «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν»: 8 επιπλέον παραστάσεις στο θέατρο Εν Αθήναις
- The Expla-in Project | Τζέφρι ‘Eπσταϊν: Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα;
- Ποιες χώρες εκδίδουν τα περισσότερα διαβατήρια σε «πολίτες εκτός ΕΕ»; – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα


