Με 51% στην Hellas On Line η Comstar του ομίλου Sistema
Σε κατ αρχήν συμφωνία για την πλήρη εξαγορά της εταιρείες Αττικές Τηλεπικοινωνίες, συμφερόντων Αττικής Οδού, από την Hellas On Line, συμφερόντων Intracom, έφθασαν οι δύο εταιρείες. Παράλληλα, η Intracom πουλά ποσοστό έως 51% της HOL στην εταιρεία Comstar, του ομίλου Sistema.
28
Σε κατ αρχήν συμφωνία για την πλήρη εξαγορά της εταιρείες Αττικές Τηλεπικοινωνίες, συμφερόντων Αττικής Οδού (Ελληνική Τεχνοδομική, J&P-ΑΒΑΞ, Παντεχνική και ΑΤΤΙ-ΚΑΤ), από την Hellas On Line, συμφερόντων Intracom, έφθασαν οι δύο εταιρείες έναντι αγνώστου τιμήματος.
Παράλληλα, η Intracom πουλά πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της HOL στην εταιρεία Comstar, του ρωσικού ομίλου Sistema.
Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται άλλος ένας ισχυρός πόλος στην τηλεπικοινωνιακή αγορά ο οποίος θα διαθέτει το ευρύ πελατολόγιο της Ηellas On Line αλλά και τις υποδομές των Αττικών Τηλεπικοινωνιών.
Επίσης, το deal σηματοδοτεί την είσοδο του ρωσικού κολοσσού Sistema στην παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.
Αναλυτικά, οι εταιρίες INTRACOM HOLDINGS, HELLAS ON LINE & οι μέτοχοι της εταιρίας ΑΤΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε., ήτοι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ ΑΕ, J&P-ΑΒΑΞ ΑΕ, ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ και ΑΤΤΙ-ΚΑΤ ΑΤΕ, ανακοινώνουν τα εξής:
1. Έχουν προχωρήσει σε κατ αρχήν συμφωνία για την πλήρη εξαγορά της εταιρίας AΤΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. από την εταιρία HELLAS ON LINE έναντι τιμήματος που θα οριστικοποιηθεί με την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων που πραγματοποιούνται ήδη.
2. Η εταιρία INTRACOM HOLDINGS, κάτοχος του συνόλου των μετοχών της HELLAS ON LINE, έχει γνωστοποιήσει στους μετόχους της AΤΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. την επίτευξη κατ αρχήν συμφωνίας με την ρωσική Εταιρία COMSTAR για τη συμμετοχή της τελευταίας στο μετοχικό κεφάλαιο της HELLAS ON LINE, αμέσως μετά την προαναφερθείσα εξαγορά, σε ποσοστό έως και 51% που θα πραγματοποιηθεί καθ ολοκληρίαν μέσω αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της HELLAS ON LINE σε μετρητά. Η εταιρία COMSTAR είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ανήκει στον Όμιλο SISTEMA και δραστηριοποιείται στον κλάδο παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.
3. Στους μετόχους της AΤΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα της μελλοντικής συμμετοχής τους στο νέο εταιρικό σχήμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί με ανάλογη περαιτέρω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της HELLAS ON LINE επίσης σε μετρητά.
Οι προαναφερόμενες κατ αρχήν συμφωνίες αναμένεται να οριστικοποιηθούν εντός του Νοεμβρίου 2006 με την υπογραφή νομικά δεσμευτικών κειμένων και η ολοκλήρωσή τους θα τελεί υπό την αίρεση της λήψης των προβλεπομένων από το νόμο διοικητικών αδειών και εγκρίσεων.
Η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, της τεχνογνωσίας και των σημαντικών δικτυακών υποδομών της AΤΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε., ακόμη δε περισσότερο η ουσιαστική συμμετοχή ενός μεγάλου και έμπειρου στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της HELLAS ON LINE, της εξασφαλίζουν τα εχέγγυα για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και την τοποθετούν στην πρώτη θέση των Εναλλακτικών Παρόχων ως προς τις διαθέσιμες τηλεπικοινωνιακές υποδομές και τις αναπτυξιακές δυνατότητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγνοούνται οκτώ ορειβάτες στον Ταΰγετο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Κανείς δεν είναι πλήρης επειδή δείχνει πλήρης στα social media
- Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός κάνει μονίμως τον ανήξερο και κυρίως τον ανεύθυνο
- Ο διαιτητής του Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν
- Έγκλημα λόγω TikTok στην Πάφο: 30χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα τον θείο του για ασήμαντη αφορμή
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]
