
Αγοράστηκε από το ΥΠΠΟ το κτιριακό συγκρότημα της ΥΦΑΝΕΤ στη Θεσσαλονίκη
Αίσιο τέλος φαίνεται ότι έχει η υπόθεση με το κτιριακό συγκρότημα της ΥΦΑΝΕΤ στη Θεσσαλονίκη, αφού έπειτα από αρκετά χρόνια συζητήσεων πέρασε τελικά στο υπουργείο Πολιτισμού, έναντι 10,2 εκατ. ευρώ. Το κτίριο θα στεγάσει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
43
Αίσιο τέλος φαίνεται ότι έχει η υπόθεση με το κτιριακό συγκρότημα της ΥΦΑΝΕΤ στη Θεσσαλονίκη, αφού έπειτα από αρκετά χρόνια συζητήσεων και διαπραγματεύσεων πέρασε τελικά στο υπουργείο Πολιτισμού, έναντι 10,2 εκατ. ευρώ, και εκεί θα στεγαστεί το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Σύμφωνα με το Βήμα, η σχετική απόφαση ελήφθη στις 25 Οκτωβρίου από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, όπου συζητήθηκε το θέμα.
Πρόκειται για την αγορά 12 στρεμμάτων που περιλαμβάνουν στεγασμένους χώρους, συνολικής έκτασης 16.000 τετραγωνικών.
Το συγκρότημα της ΥΦΑΝΕΤ, ιδιοκτησίας της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι κηρυγμένο μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς. Η αγορά του είχε ενταχθεί στο Γ ΚΠΣ αλλά στη συνέχεια είχε αποσυρθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι γράφουν στην Ιταλία για τον Γουίλιαμς Γκος: «Τον εκτιμά ιδιαίτερα ο προπονητής»
- Βρετανία: O Μπέρναμ καταργεί τον φόρο στους λογαριασμούς ενέργειας
- Ευλογιά προβάτων: Εννέα κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
- «Δικαιοσύνη για τα Τέμπη»: Πανό από συγγενείς και πολίτες έξω από το δικαστήριο
- Έπσταϊν: Ακόμη μια γυναίκα υποστηρίζει ότι συνέχιζε τους βιασμούς ενώ εξέτιε την ποινή του
- Έφτασε στο Μεξικό ο Πινέδα: «Ο Αλμέιδα ξέρει πόσο τον εκτιμώ, ήρθα στη Μοντερέι για να δουλέψω σκληρά» (vid)






