«Εκεχειρία» υπουργών εν όψει εκλογών και τα σενάρια της επόμενης μέρας
Η μάχη των δημοτικών εκλογών της Κυριακής φαίνεται ότι οδηγεί σε «εκεχειρία» εντός της κυβέρνησης, τουλάχιστον όσον αφορά την αντιπαράθεση υπουργών. Στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, γίνονται ήδη σκέψεις ανασχηματισμού ή και πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
30
Η μάχη των δημοτικών εκλογών της Κυριακής φαίνεται ότι οδηγεί σε «εκεχειρία» εντός της κυβέρνησης, τουλάχιστον όσον αφορά την αντιπαράθεση υπουργών. Στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, γίνονται ήδη σκέψεις ανασχηματισμού ή και πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, το σύνολο σχεδόν των υπουργών, αλλά και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος σιώπησαν και απέφυγαν να τοποθετηθούν ή να σχολιάσουν τη διαμάχη των υπουργών Αμυνας και ΠΕΧΩΔΕ, αλλά και τις κινήσεις της υπουργού Παιδείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο πρωθυπουργός είναι ενοχλημένος από τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά των δύο κορυφαίων στελεχών του, στους οποίους μάλιστα χρεώνει το ότι η πείρα τους και μόνο θα έπρεπε να τους συγκρατήσει.
Ωστόσο, από την επόμενη των εκλογών δεν αποκλείεται να μπει τέλος στην ενδοκυβερνητική «εκεχειρία», ιδιαίτερα αν το μήνυμα της κάλπης είναι αρνητικό.
Για το θέμα αυτό, η εφημερίδα Τα Νέα σημειώνει -επικαλούμενη κορυφαία κυβερνητικά στελέχη- ότι σε περίπτωση που επαληθευθούν τα αρνητικά σενάρια στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής τους ή και σε επίσπευση των πρόωρων εκλογών.
Μάλιστα για κάποιους οι εκλογές θα γίνουν ακόμη και τον Απρίλιο του 2007 αν το πολιτικό κλίμα επιβαρυνθεί περισσότερο για την κυβέρνηση από τις δημοτικές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός 78-79: Με κορυφαίο τον Κώστα Σλούκα οι «πράσινοι»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 31.01.2026]
- ΛΔ Κονγκό: Τουλάχιστον 200 νεκροί σε ορυχείο που κατέρρευσε σε περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες
- Μετά τις απειλές, ο Τραμπ πιστεύει ότι το Ιράν θέλει να «συνάψει μια συμφωνία»
- Τι προβλέπει η νέα συμφωνία που συνήψαν οι Κούρδοι με την προσωρινή κυβέρνηση στην Συρία
- Μπασκόνια – Ζαλγκίρις Κάουνας 102-91: «100άρα» με έξι διψήφιους οι Βάσκοι

