
Ο Φρ.Πινό ιδιοκτήτης του Christies ισχυρότερος άνθρωπος της σύγχρονης τέχνης το 2006
Ο γάλλος επιχειρηματίας Φρανσουά Πινό, ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών Christies είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος στον κόσμο της τέχνης για το 2006, σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο του περιοδικού « ArtReview». Ακολουθούν ο Λάρι Γκαγκοσιάν και ο Νίκολας Σερότα, της γκαλερί Tate.
88
Ο γάλλος επιχειρηματίας Φρανσουά Πινό, ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών Christies είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος στον κόσμο της τέχνης για το 2006, σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο του περιοδικού « ArtReview». Ακολουθούν ο Λάρι Γκαγκοσιάν και ο Νίκολας Σερότα, της γκαλερί Tate.
O κ. Πινό, όπως τονίζει «Το Βήμα», κατάφερε να εκτοπίσει τον βρετανό καλλιτέχνη Ντέιμιεν Χερστ, ο οποίος πέρυσι βρισκόταν στην πρώτη θέση, αλλά και να θριαμβεύσει έναντι του αιώνιου ανταγωνιστή του, του γάλλου επιχειρηματία και συλλέκτη Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος πέρυσι βρισκόταν στην 21η θέση, ενώ εφέτος δεν περιελήφθη καν στη λίστα των 100 ονομάτων.
«Το γεγονός ότι αυτή ήταν μια υπέροχη χρονιά για τους Christies έπαιξε σημαντικό ρόλο, όπως και το Παλάτσο Γκράσι στη Βενετία. Τα εγκαίνια του παλατιού έχουν και πολιτικές διαστάσεις. Ήταν ένα χτύπημα στη γαλλική κυβέρνηση, η οποία δεν μπόρεσε να κρατήσει στη χώρα μια από τις σημαντικότερες συλλογές έργων τέχνης», σχολίασε ο εκδότης του περιοδικού Τζον Γουάιτς.
Ως γνωστόν ο κ. Πινό είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάιο ότι εγκαταλείπει το σχέδιό του να χτίσει ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης στα προάστια του Παρισιού εξαιτίας της κωλυσιεργίας των δημοτικών αρχών. Αντ αυτού στέγασε τη συλλογή του στο βενετσιάνικο παλάτι το οποίο μόλις είχε αποκτήσει.
Αυτό που απορρέει από τη νέα λίστα είναι η ολοένα μεγαλύτερη σημασία των art fairs.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι ο Ρόναλντ Λόντερ, ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρείας καλλυντικών και γνωστός συλλέκτης, ο οποίος προ μηνών αγόρασε έναν Κλιμτ αντί 112 εκατ. ευρώ, καθιστώντας το το ακριβότερο έργο όλων των εποχών, δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις – Τι σχέση έχουν τα άλλα άτομα που έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο με τη Μυρτώ
- Τέσσερα χρόνια φυλακή στον 22χρονο που έπεισε ηλικιωμένη να ξεθάψει 100.000 ευρώ από την αυλή της
- Η δημοπρασία του αιώνα: Πώς οι «σιωπηλοί μάρτυρες» της ζωής της Τζάκι Κένεντι Ωνάση καθήλωσαν τον πλανήτη
- Κώστας Αρβανίτης: Στην Κομισιόν οι ανοίκειες επιθέσεις κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
- Ηλιούπολη: Αποκαλυπτικό βίντεο για το δυστύχημα με τον οδηγό μοτοσικλέτας – Τι ερευνούν οι Αρχές
- LIVE: Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ



