Με το νέο ΑΕΠ ο προϋπολογισμός του 2007, ανεξαρτήτως της γνώμης της Eurostat
Αποφασισμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση να καταθέσει τον προσεχή Νοέμβριο τον προϋπολογισμό του 2007 με τα νέα στοιχεία του ΑΕΠ, αν και η επικύρωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για το αναθεωρημένο ΑΕΠ δεν αναμένεται νωρίτερα από την Άνοιξη του 2007.
28
Αποφασισμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση να καταθέσει τον προσεχή Νοέμβριο τον προϋπολογισμό του 2007 με τα νέα στοιχεία του ΑΕΠ, αν και η επικύρωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για το αναθεωρημένο ΑΕΠ δεν αναμένεται νωρίτερα από την Άνοιξη του 2007.
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, είχε τη Δευτέρα συνάντηση στο Λουξεμβούργο με τον πρόεδρο του Eurogoup, Ζαν Κλοντ Γιούκερ, και με τον αρμόδιο επίτροπο Χοακίν Αλμούνια τους οποίους ενημέρωσε ότι το αναθεωρημένο κατά 25% ΑΕΠ θα αντανακλάται στον προϋπολογισμό του 2007.
Οι κ.κ. Γιούνκερ και Αλμούνια τόνισαν ότι οι επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της ΕΣΥΕ θα πρέπει να επαληθευθούν και από την Eurostat. Γι αυτό θα απαιτηθούν κάποιοι μήνες, που στην περίπτωση άλλων χωρών-μελών της ΕΕ, στο παρελθόν, ήταν περίπου εννέα μήνες.
Η ελληνική πλευρά ελπίζει ότι η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να περατωθεί ως την άνοιξη του 2007, ώστε οι εαρινές εκτιμήσεις της Επιτροπής για την ευρωπαϊκή οικονομία να λάβουν υπόψιν τους για την περίπτωση της Ελλάδας τα νέα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΣΥΡΙΖΑ: Άβολες αλήθειες για τις επιδόσεις Μητσοτάκη στο ζήτημα του κόστους ζωής των Ελλήνων από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ
- «Κανείς δεν επικοινώνησε με τη Λόρα» λέει η μητέρα της – Συνεχίζεται η αναζήτηση της 16χρονης
- Φοινικούντα: «Τη ζωή του φοβόταν» – Νέα στοιχεία για το διπλό φονικό
- Warriors: Μια δυναστεία στο λυκόφως
- Γαλλία: Το 84% των Γάλλων θεωρούν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι επικίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη
- Νταβός: Ο Θοδωρής Κυριακού στην ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ – Οι προσκεκλημένοι από τη χώρα μας


