
Το «βαθύ σεβασμό» του για το Ισλάμ εξέφρασε ο Πάπας
Για μία ακόμη φορά ο Πάπας επιχείρησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του, χωρίς όμως να ζητήσει συγγνώμη. Τόνισε ότι το απόσπασμα που επικαλέστηκε δεν απηχεί τις πεποιθήσεις του, αλλά μπορεί να δώσει έναυσμα για την έναρξη διαλόγου μεταξύ των θρησκειών.
31
Για μία ακόμη φορά ο Πάπας επιχείρησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του σχετικά με το Ισλάμ και τη βία, χωρίς όμως να ζητήσει συγγνώμη από τους μουσουλμάνους.
Τόνισε ότι η επίμαχη ομιλία του μπορεί να οδηγήσει σε διάλογο και αυτοκριτική μεταξύ των θρησκειών και εξέφρασε το βαθύ σεβασμό του για το Ισλάμ. Παράλληλα, επισήμανε ότι το απόσπασμα που χρησιμοποίησε στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Ρέγκενσμπουργκ δεν αντανακλά τις προσωπικές του απόψεις.
«Ελπίζω πως σε αρκετές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου […] έγινε σαφής ο βαθύς σεβασμός μου για τις μεγάλες θρησκείες και ιδιαίτερα για τους μουσουλμάνους» είπε ο Βενέδικτος ΙΣΤ κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ακρόασης στο Βατικανό.
Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ μιλώντας σε σεμινάριο στη Γερμανία εξέφρασε τις σκέψεις του για το Ισλάμ και αναφέρθηκε στις σχέσεις της θρησκείας αυτής με τη βία και τον Ιερό Πόλεμο (τζιχάντ).
Δήλωσε επίσης πως η βούληση του Θεού των μουσουλμάνων «δεν συνδέεται με καμία από τις δικές μας κατηγορίες ούτε καν με αυτή της λογικής» αντίθετα από το χριστιανισμό, ο οποίος έχει τραφεί από την ελληνική φιλοσοφία.
«Η πρόθεσή μου ήταν πολύ διαφορετική. Ήθελα να εξηγήσω πως η θρησκεία καιη βία δεν συμβαδίζουν, αλλά αντίθετα, η θρησκεία συμβαδίζει με τη λογική» είπε την Τετάρτηο Πάπας.
Επανέλαβε δε, ότι η κρίση προκλήθηκε εξαιτίας παρεξήγησης, κάτι που όμως δεν ικανοποιεί τους μουσουλμάνους ανά τον κόσμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Από τον πόλεμο στον «σούπερ Ελ Νίνιο» – Νέοι κίνδυνοι για το κόστος τροφίμων
- Ψυχικά ανίκανος να δικαστεί ο άνθρωπος που δολοφόνησε Ουκρανή σε τρένο των ΗΠΑ
- Ο Χέντο Τούρκογλου πρόκειται να ενταχθεί στο Hall of Fame της FIBA (pic)
- Ζούμε τελικά στη χρυσή εποχή της ανοησίας; Όταν οι μηχανές σκέφτονται αντί για εμάς
- Οι Δέκα Εντολές: Έξι μήνες για να γυριστεί μία μόνο σκηνή – Θρησκευτικό έπος βιβλικών διαστάσεων
- Γιατί η Κίνα είναι πιο θωρακισμένη χώρα σε αυτήν την κρίση



