71

Απόφαση για τους δανειολήπτες, οι οποίοι με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου είχαν λάβει δάνειο και δεν είχαν υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τα πανωτόκια, εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Πρόκειται για την απόφαση με αριθμό 370 του 2006, που δικαιώνει αγροτοκτηνοτρόφο από την περιοχή των Μοιρών Ηρακλείου, ο οποίος, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου είχε δανειστεί 13 εκατ. δρχ., είχε μέσα σε μια δεκαετία καταβάλει 86 εκατ. και η τράπεζα του ζητούσε άλλα 35, τα οποία μάλιστα είχε βεβαιώσει στο δημόσιο ταμείο.

Ο εν λόγω δανειολήπτης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου τον δικαίωσε, κρίνοντας πως έχει καταβάλει το σύνολο του ποσού που όφειλε στην τράπεζα και άρα οι απαιτήσεις της για άλλα 35 εκατ. ήταν αβάσιμες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ