Στον «Τουρισμό Πόλεων» στοχεύει η Αθήνα με δύο σημαντικές διοργανώσεις
Δύο σημαντικές εκδηλώσεις που θα αναδείξουν την προσωπικότητά της ως πόλη ποιοτικού τουριστικού προορισμού αναλαμβάνει το 2007 η Αθήνα: Η διοργάνωση της διεθνούς εκθέσεως «City Break Expo» και το ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τουριστικών Οργανισμών Πόλεων.
37
Δύο σημαντικές εκδηλώσεις που θα αναδείξουν την προσωπικότητά της ως πόλη ποιοτικού τουριστικού προορισμού αναλαμβάνει το 2007 η Αθήνα: Η πρώτη είναι η διοργάνωση της διεθνούς εκθέσεως τουρισμού πόλεων «City Break Expo 2007» στο Ζάππειο Μέγαρο, και η δεύτερη, το ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τουριστικών Οργανισμών Πόλεων «European Cities Tourism», τον Ιούνιο του 2007.
Η «City Break Expo» αποτελεί τη μοναδική εξειδικευμένη διεθνή έκθεση τουρισμού για τον «Τουρισμό Πόλεων», ο οποίος εκτιμάται πλέον ως κυρίαρχη τάση στην τουριστική αγορά.
Παράλληλα, με την έκθεση διοργανώνεται η ετήσια γενική συνέλευση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τουριστικών Οργανισμών Πόλεων, με την συμμετοχή υψηλών στελεχών από περισσότερες από 100 ευρωπαϊκές πόλεις.
Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Τουριστικών Οργανισμών Πόλεων και η βρετανική εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων τουρισμού Reed Travel Exhibitions (World Travel Market – London) είναι οι επίσημοι διοργανωτές της εκθέσεως σε συνεργασία με την εκάστοτε κάθε χρόνο διοργανώτρια πόλη. Φέτος διοργανώθηκε η πρώτη έκθεση «City Break Expo» στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.
«Η υποψηφιότητα του Οργανισμού Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων, για την διοργάνωση της διεθνούς εκθέσεως τουρισμού City Break 2007 και του ετήσιου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού οργανισμού, European Cities Tourism, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία» ανέφερε, την περασμένη Πέμπτη, ο δήμαρχος Αθηναίων Θεόδωρος Μπεχράκης, ανακοινώνοντας το σημαντικό αυτό γεγονός.
«H City Break Expo, είναι η μοναδική εξειδικευμένη διεθνής έκθεση για τον τουρισμό πόλεων. Ως εκ τούτου, η διοργάνωση της στην Αθήνα παρέχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για προβολή της νέας εικόνας της πόλης μας στους σημαντικότερους εκπροσώπους της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας» παρατήρησε.
Από την πλευρά της η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή σημείωσε πως «πρόκειται για μια νέα μορφή τουρισμού που στην Ευρώπη έχει αναπτυχθεί, και αποτελεί προτεραιότητα της τουριστικής μας πολιτικής καθώς αποβλέπουμε στον 12μηνο τουρισμό. Θέλουμε η Αθήνα να γίνει τόπος προορισμού, να αυξήσουμε τις διανυκτερεύσεις».Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς έχτισε την ηγεμονία της Viocalco ο Νίκος Στασινόπουλος
- Ο Παναθηναϊκός ψάχνει αντίδραση κόντρα στον ΠΑΟΚ χωρίς τον Ναν
- Αιτωλοακαρνανία: Ο καβγάς και το καρτέρι θανάτου – Φόβοι για βεντέτα μετά το φονικό
- Marseaux: Αποκάλυψε για τι μιλάει το «Χάνομαι»
- Αυστρία: Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε χιονοστιβάδες στις Άλπεις
- Ιδανικό ξεκίνημα για τη Σάκκαρη στο Australian Open (2-0)
