38

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν για το απόγευμα του Σαββάτου φοιτητικοί σύλλογοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που φέρνει αλλαγές στη λειτουργία των ΑΕΙ.

Της φοιτητικής πορείας θα προηγηθεί συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της 71ης ΔΕΘ.

Εν τω μεταξύ, την ολιγόωρη διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών των δήμων και των νομαρχιών τους αποφάσισαν για τις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα εγκαινίων της ΔΕΘ, οι τοπικές αρχές σε Φλώρινα και Κοζάνη, οι οποίες συντάχθηκαν με την πρόταση της ΚΕΔΚΕ να νεκρώσει κάθε παραγωγική διαδικασία στις 42 πόλεις που φιλοξενούν περιφερειακά ΤΕΙ και θίγονται άμεσα από την εφαρμογή της βάσης του 10 για την εισαγωγή φοιτητών σε αυτά.

Σε σύσκεψη στη νομαρχία της Φλώρινας, η θεσμική επιτροπή που συστάθηκε για την αντιμετώπιση των αρνητικών από τη ρύθμιση εξελίξεων αποφάσισε τη στάση εργασίας στο δήμο και τη νομαρχία για δύο ώρες (12.00 – 14.00). Τα εμπορικά καταστήματα, ωστόσο, θα παραμείνουν ανοιχτά, καθώς στην πρόταση αντιτάχθηκε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.

Στην Κοζάνη, οι υπηρεσίες στο δήμο και τη νομαρχία, αλλά και τα εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά την ίδια μέρα για τέσσερις ώρες (08.00 – 12.00).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ