Συνελήφθησαν επτά Βρετανοί ακτιβιστές μετά την «εισβολή» σε αμερικανικό αεροσκάφος
Επτά Βρετανοί φιλειρηνιστές συνελήφθησαν τη Δευτέρα μετά την εισβολή τριών εξ αυτών σε αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Πρέστγουικ, στη Σκωτία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οργάνωσής τους.
31
Επτά Βρετανοί φιλειρηνιστές συνελήφθησαν τη Δευτέρα μετά την εισβολή τριών εξ αυτών σε αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Πρέστγουικ, στη Σκωτία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οργάνωσής τους.
Δύο άνδρες και μία γυναίκα -μέλη της οργάνωσης Trident Ploughshares μπήκαν στο αεροσκάφος τα ξημερώματα της Δευτέρας, καθώς τα μέτρα ασφαλείας ήταν πιο χαλαρά, δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.
Οι φιλειρηνιστές διαπίστωσαν ότι το αεροσκάφος δεν μετέφερε όπλα με προορισμό το Ισραήλ -όπως υποψιάζονταν- δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος.
Αλλα τέσσερα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν στην πίστα του αεροδρομίου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αργότερα ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Δύο αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη που μετέφεραν στρατιωτικό υλικό με προορισμό το Ισραήλ και επρόκειτο να προσγειωθούν στο Πρέστγουικ την περασμένη εβδομάδα υποχρεώθηκαν να αλλάξουν τόπο προσγείωσης λόγω της παρουσίας στην περιοχή του αεροδρομίου πολλών ακτιβιστών.
Τα αεροσκάφη ανήκαν στην αμερικανική εταιρία Atlas Air και είχαν απογειωθεί από το Τέξας με προορισμό το Τελ Αβίβ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Δήμαρχος Χάλκης: Ζητούμενο οι Ευρωπαϊκές πολιτικές με την προσοχή στραμμένη στα μικρά νησιά
- Αξίζει να πάρω «φορολογικό διαζύγιο» ή όχι;
- Αιγιαλός: Μόνο από τις κτηματικές υπηρεσίες οι δημοπρασίες – Η διαδικασία
- Ρωσική ανάλυση-καμπανάκι για Ιράν: «Ετοιμαστείτε για πόλεμο μέχρι τέλους, ο Τραμπ θα επιτεθεί σίγουρα»
- Νέα μεγάλη απάτη με SMS δήθεν από τα ΕΛΤΑ – Τι να προσέξετε
- Συνετρίβη ελαφρύ αεροσκάφος στο Μάντσεστερ – Πληροφορίες για δύο επιβαίνοντες


