37

Αποπνικτική ήταν το μεσημέρι της Τετάρτης η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας της αύξησης της ποσότητας του όζοντος στον ατμοσφαιρικό αέρα, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία.

Συγκεκριμένα ο σταθμός του ΥΠΕΧΩΔΕ στο Περιστέρι κατέγραψε στις 14:00 το μεσημέρι τη μέγιστη ωριαία τιμή όζοντος στα 192 μg/m³, με όριο ενημέρωσης τα 180 μg/m³ και όριο συναγερμού τα 240 μg/m³.

Προληπτικά και για την προφύλαξη του πληθυσμού συνίσταται στα άτομα με αναπνευστικές και καρδιοαγγειακές παθήσεις και γενικότερα στα άτομα που είναι ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση γίνεται αποπνικτική, λόγω της αυξημένης υγρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ, την Τετάρτη, στην Αττική η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να κυμανθεί στους 38 βαθμούς Κελσίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ