Παραδόθηκαν στην κυκλοφορία οι σήραγγες της Κακιάς Σκάλας από Κόρινθο προς Αθήνα
Ολοκληρώθηκαν τα έργα στο τμήμα της Κακιάς Σκάλας από Κόρινθο προς Αθήνα και την Παρασκευή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς έδωσε στην κυκλοφορία τις δύο σήραγγες που θα διευκολύνουν την είσοδο στην πρωτεύουσα και θα συντομεύσουν τη διαδρομή κατά 20 λεπτά.
53
Ολοκληρώθηκαν τα έργα στο τμήμα της Κακιάς Σκάλας από Κόρινθο προς Αθήνα και την Παρασκευή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς έδωσε στην κυκλοφορία τις δύο νέες σήραγγες.
Το νέο τμήμα της Κακιάς Σκάλας από Κόρινθo προς Αθήνα περιλαμβάνει τις δύο νέες σήραγγες «Σκίρων», μήκους 370 μέτρων, και «Θησέας», μήκους 350 μέτρων, με τη μεγαλύτερη διατομή στην Ευρώπη, πλάτους 15 μέτρων. Τα δύο νέα τούνελ θα συντομεύσουν τη διαδρομή κατά περίπου 20 λεπτά.
Παράλληλα, παραδόθηκε το αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου της σήραγγας και διαχείρισης της κυκλοφορίας.
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ μετά την επιθεώρηση του έργου τόνισε: «Η Κακιά Σκάλα τελείωσε, λοιπόν, έγινε Καλή Σκάλα. Πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες θα χαρούμε αυτό το έργο και ειδικότερα όσοι επιβαίνουν στα 70.000 αυτοκίνητα που κάθε Κυριακή του καλοκαιριού επιστρέφουν στην Αθήνα».
Κάνοντας αναφορά στο ιστορικό του έργου, ο κ. Σουφλιάς σημείωσε: «Το έργο της Κακιάς Σκάλας ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1999. Εξαιτίας όμως αρχικών κακών μελετών, αλλά και τροποποιήσεων που έγιναν σε αυτές τις μελέτες, άλλαξαν σε ορισμένα σημεία η χάραξη και τα χαρακτηριστικά του δρόμου με αποτέλεσμα να υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις στην κατασκευή του και μεγάλη υπέρβαση του αρχικού προϋπολογισμού του. Από την άλλη πλευρά, το έργο αυτό είναι ένα από τα δυσκολότερα σιδηροδρομικά και οδικά έργα που κατασκευάστηκαν, μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα».
Ο Γ.Σουφλιάς επισήμανε: «Δίνοντας σήμερα στην κυκλοφορία το νέο οδικό τμήμα από Κόρινθο προς Αθήνα της Κακιάς Σκάλας ολοκληρώνουμε ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο οδικό έργο και τερματίζουμε την πολύχρονη ταλαιπωρία των οδηγών σε αυτό το κομμάτι της Εθνικής Οδού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανησυχητικά στοιχεία: Επιστρέφουν οι ακάλυπτες επιταγές – Οι λόγοι
- Επίθεση λύκου στο Τατόι: «Μου έσκισε τα ρούχα και με έγδαρε στη μέση», λέει ο περιπατητής
- Super League: Εντός έδρας η ΑΕΚ με Λεβαδειακό, δύσκολες αποστολές σε Λάρισα και Κρήτη για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό
- Λειψυδρία: Πόσο βοήθησαν οι πολλές βροχοπτώσεις; – Η εικόνα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα
- Τα «απαγορευμένα»: Όλα όσα δεν κάνουμε πριν τον ύπνο
- Πάτρα: Νεκρή 45χρονη έπειτα από σφοδρή σύγκρουση οχημάτων τα ξημερώματα