
Αστυνομικά λάθη στην αντιμετώπιση των «γνωστών αγνώστων» παραδέχθηκε ο Β.Πολύδωρας
Μήνυμα προς τους «γνωστούς αγνώστους» ότι δεν θα υπάρξει πλέον άλλη ανοχή στις έκνομες πράξεις τους έστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του τέως προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.
71
Μήνυμα προς τους «γνωστούς αγνώστους» ότι δεν θα υπάρξει πλέον άλλη ανοχή στις έκνομες πράξεις τους έστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του τέως προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.
«Στηρίζουμε, ενισχύουμε, σεβόμαστε και συμπαραστεκόμαστε στις διαδηλώσεις των φοιτητών και θα ήταν παραδοξολογία, αν κάναμε το αντίθετο. Είναι όμως πρόβλημα τακτικής, όταν εμφυλοχωρούν στο σώμα οι γνωστοί άγνωστοι. Θα έπρεπε στην τελευταία επίθεση να γίνει κάποιος ελιγμός και να συλληφθούν κάποιοι. Το χρωστάμε αυτό. Δεν έγινε και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη. Ελπίζω όμως την επόμενη φορά να έχω κάτι καλύτερο να σας πω» δήλωσε ο κ. Πολύδωρας.
Νωρίτερα, ο κ. Κακλαμάνης είχε υπογραμμίσει ότι είναι αδιανόητο οι «γνωστοί άγνωστοι», που κρύβονται πίσω από αυτήν την τεχνητή εικόνα της ανωνυμίας και λειτουργούν ως προβοκάτορες, να μην συλλαμβάνονται. «Δεν μπορούμε να το δεχθούμε ως κανόνα, όταν έχουμε τη δυνατότητα να τους συλλάβουμε επ αυτοφώρω» σημείωσε.
Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σημείωσε ότι πρέπει αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να δεχθούν τα προβλεπόμενα για τις έκνομες πράξεις τους.
Χρησιμοποιώ λέξεις συμπαραστάσεως προς της αστυνομία… Βεβαίως, το λέω καμιά φορά ρητορικά, για να φύγουμε από την γλωσσική ανυδρία και ξηρασία και παίζουν εις βάρος μου λοιδορούντες με. Δεν είναι αυτό το θέμα» επισήμανε ο υπουργός, ενώ για τις συλλήψεις είπε: «Και σας λέω περαιτέρω ότι δεν συλλαμβάνονται οι αθώοι. Συλλαμβάνονται συνήθως φορτωμένοι με τα σακίδιά τους. Αυτό είναι το δικονομικό κενό της αποδείξεως. Δεν συλλαμβάνονται οι αθώοι. Σας διαβεβαιώ περί αυτού».
Σχολιάζοντας τις καταγγελίες για πράξεις βίας σε βάρος δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ από αστυνομικούς, ο κ. Πολύδωρας τόνισε ότι ο υπεύθυνος αξιωματικός μετακινήθηκε και ότι διέταξε ΕΔΕ, για να διερευνηθεί σε βάθος πώς έχασαν τον έλεγχο οι άνδρες του και πώς έγινε το περιστατικό.
«Το μόνο που ζητώ, είναι να αντιληφθούμε όλοι μας τις συνθήκες της μάχης. Σας παρακαλώ κατανοήστε το, διότι εμείς δρούμε, δηλαδή εγώ δίνω οδηγίες γι’ αυτοσυγκράτηση, για σύνεση, για σοβαρότητα, για ευαισθησία, αλλά δεν μπορώ να δώσω, όταν φλέγονται από τη μολότοφ, οδηγίες ακινησίας» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη
- Περίπου 1.500 ναύτες των ΗΠΑ έφυγαν πανικόβλητοι από το Μπαχρέιν – Δεν πήραν ούτε τις στολές τους
- Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων – Πόσο θα κοστίσει το Πάσχα στο χωριό
- Λίβανος: Δυο κοριτσάκια σκοτώθηκαν, τουλάχιστον 40 οι τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα
- Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζει δημοσκόπηση που τον παρουσιάζει με 96% θετική γνώμη ως πρόεδρο των ΗΠΑ
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-2: Ο Λεβαντόφσκι την οδηγεί στη στέψη!
