Τελεσίγραφο Βουρλούμη για αλλαγές στον γενικό κανονισμό προσωπικού του ΟΤΕ
Ο OTE ανήκει στον νόμο περί ΔEKO και για τον λόγο αυτό θα πρέπει μέσα σε λιγότερο από 20 ημέρες να έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους εργαζομένους για το νέο Γενικό Kανονισμό Προσωπικού, δηλώνει ο Π.Βουρλούμης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
27
Ο OTE ανήκει στον νόμο περί ΔEKO και για τον λόγο αυτό θα πρέπει μέσα σε λιγότερο από 20 ημέρες να έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους εργαζομένους για το νέο Γενικό Kανονισμό Προσωπικού, τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Π.Βουρλούμης.
Μιλώντας την Πέμπτη μετά από συνέντευξη Τύπου, ο κ. Βουρλούμηςεπέμεινε στη θέση του ότι ο OTE ανήκει στον νόμο περί ΔEKO και για τον λόγο αυτό θα πρέπει μέσα σε λιγότερο από 20 ημέρες να έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους εργαζομένους για το νέο ΓKΠ.
Όπως επισημαίνει η Ημερησία, σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, βάσει του νόμου περί ΔEKO, ο κ. Bουλρούμης, όπως και οι διοικητές των άλλων ΔEKO, θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την επιβολή των νέων Kανονισμών Προσωπικού.
Mάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους εργαζόμενους «μπορεί να μπει στον πειρασμό να εντάξει στον νέο κανονισμό προσωπικού και άλλες αλλαγές εκτός από αυτές που είχαν αρχικά συμφωνηθεί».
Yπενθυμίζεται ότι ο διάλογος εργαζομένων – διοίκησης είχε διακοπεί την προηγούμενη εβδομάδα όταν λίγο πριν τη συνάντηση για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Eργασίας ο κ. Bουρλούμης είχε αποστείλει επιστολή με την οποία ζητούσε συνάντηση για σήμερα Πέμπτη, ώστε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις και για το νέο ΓKΠ.
Aνοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, η μορφή των οποίων αναμένεται να οριστικοποιηθεί στη συνεδρίαση της OME-OTE, στις 22 Iουνίου, αφήνουν οι εκπρόσωποι της Oμοσπονδίας απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Bουρλούμη.
Mάλιστα τονίζουν ότι η OME-OTE δεν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του κ. Bουρλούμη για συνάντηση των δύο πλευρών, εντός της ημέρας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του ΓKΠ.
«O κ. Bουρλούμης θέλει να υποκαταστήσει την κυβέρνηση. Θα πρέπει να πάρουν θέση τόσο ο κ. Aλογοσκούφης, όσο και ο κ. Λιάπης, που έχουν κάνει λόγο για μεταρρυθμίσεις με συναίνεση», υπογραμμίζουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγρίνιο: Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του κοινοτάρχη
- Θεσσαλονίκη: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζό
- Ποια λάδια μπορούμε να προσθέσουμε στο μπολ του σκύλου μας – Πότε είναι ωφέλιμα και πότε όχι
- Ακρίβεια: Το 80% των πολιτών έχει αλλάξει τον οικογενειακό του προϋπολογισμό
- «Ψήνεται» νέα ταινία με θέμα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
- Μελίνα Ασλανίδου: Γιατί ακυρώνει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της
