Διεθνής διαγωνισμός για την ανάπλαση του λιμανιού του Ηρακλείου
Την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την προώθηση του έργου ανάπτυξης, ανάπλασης και αξιοποίησης του θαλασσίου μετώπου και των σταθμών ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ.Κεφαλογιάννης.
38
Την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την προώθηση του έργου ανάπτυξης, ανάπλασης και αξιοποίησης του θαλασσίου μετώπου και των σταθμών ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Τα έργά έχουν προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ που θα υλοποιηθεί με σύμβαση παραχώρησης και θα καλύψει τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης μαρίνας με ανακαίνιση, προσθήκη και κατασκευή νέων κτιρίων, την ανάπλαση του χώρου από το Απεντομωτήριο ως το Μπεντενάκι, τη βελτίωση και εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων σταθμών ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας, καθώς και την κατασκευή νέων κτιρίων επιβατικών σταθμών ακτοπλοΐας συνολικού εμβαδού 6.500 τ.μ.
Όπως δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης, το έργο, η προκήρυξη του οποίου προσδιορίζεται στις αρχές Ιουνίου, αποτελεί πάγιο αίτημα των Ηρακλειωτών και του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος, ώστε η πόλη να αποκτήσει μέτωπο προς τη θάλασσα.
Συνολικά, ανέφερε ο ίδιος, πάνω από 20.000 τ.μ. χώρων αναψυχής, πολιτισμού και πολλαπλής εκμετάλλευσης θα δοθούν σε χρήση μετά από το διεθνή διαγωνισμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Τουρκία: Ταξιδεύουν στην Αλεξανδρούπολη για να αγοράσουν τρόφιμα – Αποκλειστικές εκδρομές μόνο για βοδινό κιμά
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Εξπρές αλλαγή χρήσης γραφείων σε κατοικίες
- Έκκληση του Πάπα Λέων σε ΗΠΑ – Κούβα για ειλικρινή και αποτελεσματικό διάλογο
- Ολυμπιακός: Έφτασε στην Ελλάδα ο Κλέιτον
- Eταιρικά αποτελέσματα και απασχόληση δοκιμάζουν την αντοχή της Wall Street
- Ο Κώστας Καραπαπάς κατήγγειλε όσα έγιναν μετά το τέλος του ΑΕΚ – Ολυμπιακός και απάντησε στον Ηλιόπουλο
