
Πτωτικά άνοιξαν τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Με απώλειες άνοιξαν οι μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές ακολούθησαν τις σημαντικές απώλειες της Ασίας. Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 16.000 μονάδων έκλεισε το Xρηματιστήριο του Τόκιο.
28
Με απώλειες άνοιξαν οι μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές ακολούθησαν τις σημαντικές απώλειες της Ασίας.
Χαρακτηριστικά, κάτω από το ψυχολογικό όριο των 16.000 μονάδων έκλεισε το Xρηματιστήριο του Τόκιο, με τον Nikkei να υποχωρεί κατά 1,84% στις 15.857,87 μονάδες.
Στην Ευρώπη πτώση σημειώνουν οι πετρελαϊκές εταιρείες λόγω μείωσης των τιμών εμπορευμάτων. Η BP υποχωρούσε 0,6% και η Total 1%.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρούσε στις 11.30 κατά 1,69% στις 5.561,60. Στο Παρίσι, ο CAC 40 σημείωνε απώλειες 1,58% στις 4.866,22 και στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκονταν στις 5.596,92 «ψαλιδισμένος» κατά 1,33%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γερμανία: Σύγχυση με την ειδική άδεια από τον στρατό για ταξίδια – Παρέμβαση για να καμφθούν οι αντιδράσεις
- Γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League (vids)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]
- Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν 1-2: Άλμα πρόκρισης για τους Βαυαρούς (vids)
- Σπόρτινγκ-‘Αρσεναλ 0-1: Χρυσή αλλαγή ο Χάβερτς για τους κανονιέρηδες, «χτύπησε» στο 90+1’ (vid)
- Γαλλία: Τιμωρήθηκε με πρόστιμο 100 ευρώ επειδή ο γάτος της έκοβε βόλτες την αυλή του γείτονα

