
Στη Βουλή η δικογραφία για την προμήθεια των αντιαεροπορικών TOR-M1
Τη δικογραφία για την προμήθεια των αντιαεροπορικών TOR-M1 διαβίβασε στη Βουλή ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Στη δικογραφία δεν έχει γίνει ποινική αξιολόγηση για τα πιθανώς εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.
71
Τη δικογραφία για την προμήθεια των αντιαεροπορικών TOR-M1 διαβίβασε στη Βουλή ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Στη δικογραφία δεν έχει γίνει ποινική αξιολόγηση για τα πιθανώς εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.
Στο πόρισμα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτη Αθανασίου καταλογίζονται ποινικές ευθύνες εις βάρος απόστρατου αξιωματικού, που φέρεται ότι ενήργησε αυτοτελώς.
Από τα στοιχεία που συνέλεξε ο εισαγγελέας, ο οποίος προέβη και σε άρση του τραπεζικού απορρήτου των εμπλεκόμενων προσώπων, διαπιστώθηκαν «ύποπτες» κινήσεις για έναν απόστρατο αξιωματικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αξιωματικό, ο οποίος το κρίσιμο χρονικό διάστημα υπηρετούσε στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Εξοπλισμού του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και το ποσό που βρέθηκε σε λογαριασμούς του φτάνει περίπου στα 250.000 ευρώ.
Εις βάρος του η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναμένεται να ασκήσει ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), διαβιβάζοντας τη δικογραφία σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί σε απολογία ο απόστρατος αξιωματικός, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί από τις δικαστικές αρχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κυριακή των Βαΐων: Εντυπωσιακός στολισμός στην Παναγία Τουρλιανή της Μυκόνου
- «Νάρκες κατά προσωπικού»: Η σιωπηλή επιστροφή ενός καταστροφικού όπλου
- LIVE: Σαουθάμπτον – Άρσεναλ
- Καρδίτσα: Σκηνές πανικού σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ γεμάτο επιβάτες που έπιασε φωτιά στην εθνική οδό
- Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1: Ο Γιουπιτάνα λύτρωσε τους φιλοξενούμενους στην τελευταία φάση του αγώνα (90+5′)
- LIVE: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα
