31

Στην πλατεία Συντάγματος ολοκληρώθηκε την Κυριακή η Μαραθώνια πορεία Ειρήνης που διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη και η οποία είχε ξεκινήσει λίγο μετά τις 8 το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα.

Με κεντρικό σύνθημα «Εμπρός με τον λαό ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό», χιλιάδες φιλειρηνιστές όλων των ηλικιών πορεύτηκαν ειρηνικά στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στον πόλεμο και στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους λαούς που δοκιμάζονται.

Η πορεία κατά τη διάρκεια της ημέρας σταμάτησε στη Νέα Μάκρη, στη Ραφήνα, στο Πικέρμι, στην Παλλήνη και στην Αγία Παρασκευή όπου οι φιλειρηνιστές πραγματοποίησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ φώναξαν αντιπολεμικά συνθήματα έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με συναυλία του Γιάννη Θωμόπουλου και του συγκροτήματός του και με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό της Βαγγελιώς Λύτρα, στην πλατεία Συντάγματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ