Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Πικραμένος αλλά όχι ηττημένος δήλωσε ο Βασσάρας

Πικραμένος αλλά όχι ηττημένος δήλωσε ο Βασσάρας

Νικητής και όχι ηττημένος δήλωσε ότι νιώθει ο Κύρος Βασσάρας λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση αποκλεισμού του από τη λίστα των διαιτητών που θα σφυρίξουν στο Μουντιάλ της Γερμανίας. «Θα ήθελα μετά από πολλές θυσίες και αγώνες να επιλεγώ στους 23» είπε.

26

Για την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ, αναφέρθηκε ο διεθνής διαιτητής Κύρος Βασσάρας με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό Sportime.

«Μπορεί να πικράθηκα αλλά νιώθω νικητής και όχι ηττημένος. Θα ήθελα μετά από πολλές θυσίες και αγώνες να επιλεγώ στους 23 διαιτητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έκανα τα πάντα για να πείσω και να προετοιμάσω τους βοηθούς μου για αυτό το στόχο. Δυστυχώς η ατυχία με τον τραυματισμό στα σπριντ του Παναγιώτη Μαυρόπουλου και η αποτυχία του Συμεών Τσολακίδη στα τεστ, οδήγησαν την ελληνική διαιτησία εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου».

»Θα μπορούσε να δώσει το παρών για δεύτερη φορά και αυτή τη φορά ως τρίο. Δεν μπορώ να μην συγχαρώ τον Δημήτρη Μποζατζίδη που το πίστεψε και ακολούθησε την προετοιμασία που κάναμε σαν ομάδα. Στη ζωή, όπως νιώθεις την εύνοια πρέπει να νιώσεις και την αδικία. Υπάρχουν εμπόδια αλλά κάθε εμπόδιο είναι σε καλό, πάντα είμαι αισιόδοξος. Πρέπει να σε δυναμώνουν αυτά τα πράγματα και όχι να σε βάζουν κάτω».

»Χάθηκε μια μάχη αλλά όχι και ο πόλεμος. Θα συνεχίσω να προσπαθώ, να βάζω νέους στόχους. Η Ομοσπονδία κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα. Πρέπει να πάρει μέτρα τώρα που είναι νωρίς. Η επιτροπή διαιτησίας θα πρέπει να δουλέψει συλλογικά και επισταμένως ώστε να υπάρξουν νέες προδιαγραφές στην ελληνική διαιτησία και να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Εγώ είμαι στη διάθεση καθενός να πω τις απόψεις μου» είπε ο Βασσάρας, ενώ για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στους βοηθούς Μαυρόπουλο και Τσολακίδη τόνισε:

«Σχετικά με την απόφαση της FIFA, τα πράγματα είναι υπό συζήτηση, πρέπει να προσεγγίσουμε το θέμα σωστά και να μην κάνουμε αφορισμούς. Εγώ έκανα ότι ήταν δυνατό από την πλευρά μου και δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα άλλο. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους που συμπαραστάθηκαν προσεγγίζοντας σωστά το θέμα».

»Η διαιτησία δεν είναι ξεκομμένη από το ποδόσφαιρο. Υποτίθεται ότι είμαστε σε ένα παιχνίδι και πρέπει να συνεργαζόμαστε για να έχουμε την καλύτερη απόδοση. Δούλευα πολύ καιρό με αυτή την ομάδα. Δύο χρόνια τώρα περάσαμε τα πάντα μαζί και είναι σωστό να υπάρχει μια συνεργασία. Υπάρχουν επιμέρους θέματα και δεν θέλω αυτή τη στιγμή να το σχολιάσω. Είναι πολύ μεγάλο θέμα για να συζητηθεί. Είναι θέμα πλέον της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να βάλει τον πήχη ψηλά και να πάρει η επιτροπή διαιτησίας μεγάλες αποφάσεις».

Ο κ. Βασσάρας αναφέρθηκε και στους επόμενους στόχους του: «Η ηλικία μου, μου επιτρέπει να έχω τις προϋποθέσεις για το επόμενο Μουντιάλ. Αυτό που βλέπω μπροστά μου τώρα είναι η καινούργια σεζόν, μια καλή παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα και τις διεθνείς διοργανώσεις. Πρέπει δουλέψω με την ομάδα μου, έτσι είναι πλέον οι προδιαγραφές. Το αν θα είναι η ίδια ομάδα θα το πω αργότερα».

»Έχουμε τα προκριματικά του Euro 2008, τα παιχνίδια του Champions League, γενικά τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Κάθε βήμα γίνεται σταθερά. Σαν μεγάλη διοργάνωση έχουμε το Euro 2008. Η εμπιστοσύνη που επέδειξε η FIFA στο πρόσωπό μου για δεύτερη φορά, με το να με επιλέξει στους 23 του κόσμου, είναι επιτυχία για μένα. Μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω και να πετύχω το στόχο που είναι το Euro του 2008».

»Νιώθω πίκρα αλλά δεν μπορώ να πω δεν ότι δεν πέτυχα. Η υγεία είναι πάνω απ όλα, προσπαθώ και θα προσπαθώ πάντα, γιατί αγαπάω το ποδόσφαιρο και τη διαιτησία και θέλω να δώσω το παρών σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις. Έτσι ανοίγω την πόρτα για όλους τους νέους διαιτητές ώστε να εκπροσωπηθεί η ελληνική διαιτησία παντού».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
Cookies