
Πάνω από τα 74 δολάρια το πετρέλαιο
Το πετρέλαιο σκαρφάλωσε πάνω από τα 74 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη, παραμένοντας κοντά στα επίπεδα ρεκόρ των 75,35 δολαρίων, λόγω των ανησυχιών για τις ιρανικές εξαγωγές εξαιτίας της διαμάχης του Ιράν με τη Δύση.
27
Το πετρέλαιο σκαρφάλωσε πάνω από τα 74 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη, παραμένοντας κοντά στα επίπεδα ρεκόρ των 75,35 δολαρίων, λόγω των ανησυχιών για τις ιρανικές εξαγωγές εξαιτίας της διαμάχης του Ιράν με τη Δύση.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια στο αργό πετρέλαιο ενισχύθηκαν κατά 91 σεντς στα 74,61 δολάρια το βαρέλι, μετά τα κέρδη 1,82 δολαρίων που κατέγραψαν χθες.
Το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ σημείωσε άνοδο 75 σεντς κλείνοντας στα 74,64 δολάρια.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η τιμή του Μπρεντ έφθασε έως τα 74,93 δολάρια, στο υψηλότερο ιστορικά επίπεδό της.
«Ο βασικός παράγοντας είναι το Ιράν. Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ έχει αυξηθεί, ενώ η Νιγηρία συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα» είπε στο Reuters οικονομολόγος της National Australia Bank.
Οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, της Βρετανίας και της Γαλλίας αναμένεται αυτή την εβδομάδα να προτείνουν ψήφισμα του OHE για συμμόρφωση του Ιράν με το αίτημα να σταματήσει ο εμπλουτισμός ουρανίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Σπείρα με έδρα στη Βουλγαρία διέπραττε τηλεφωνικές απάτες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική – Εξιχνιάστηκαν 41 υποθέσεις
- Βγάζουν στη σέντρα τον Λανουά με διαρροές ορισμών
- Χατζηβασιλείου: Ελέγχομαι για αδίκημα που δεν διαπράχθηκε – Επανέρχεται περσινή υπόθεση χωρίς νέα στοιχεία
- Ο Μαγκουάιρ μένει στο Ολντ Τράφορντ
- «Εσύ τη σκότωσες» – Δαίμονες, εξάρτηση και μια θηλιά – Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ μέσα από τα ημερολόγια του
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ ξέρει ότι αμφισβητείται, αλλά δεν έχει… ενημερωθεί



