Οικονομική ενίσχυση στο Φεστιβάλ Αθηνών από τον κρατικό προϋπολογισμό
Τη διευθέτηση των οικονομικών προβλημάτων του Φεστιβάλ Αθηνών, προκειμένου να υλοποιηθεί το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα για τη νέα περίοδο, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.
53
Την οικονομική ενίσχυση του Φεστιβάλ Αθηνών, προκειμένου να συνεχίσει το έργο του, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.
Στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ο πρόεδρος της «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ» Γιώργος Λούκος.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομίας: «Διευθετήθηκαν τα οικονομικά προβλήματα του Φεστιβάλ Αθηνών, προκειμένου να υλοποιηθεί με επιτυχία το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα στη νέα περίοδο».
Δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις, αλλά υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λούκος σε παλαιότερες δηλώσεις του σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα του Φεστιβάλ είχε σημειώσει πως παρέλαβε έλλειμμα 6,5 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη διοίκηση και ότι ο φετινός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Λούκου, τα 3,5 εκατ. ευρώ προέρχονται από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ενώ αναμένονταν πόροι από το Καζίνο καθώς και αύξηση του τακτικού του προϋπολογισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιες οφειλές υπάγονται, πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις
- Greece Extends Deadlines for Home Energy Upgrade Schemes
- Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης
- Τσιτσιπάς: «Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου»
- Μύκονος: Γιωτ των 220 εκατομμυρίων ευρώ αγκυροβόλησε στην Ψαρρού – Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- Λίβανος: Στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος Αούν – Θα συναντηθεί με τον Τραμπ
- Δούρου στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Θα πάμε στις εκλογές είτε με ενωτικό ψηφοδέλτιο με όσους θέλουν, είτε αυτόνομα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442