
Δικαστική απόφαση κατά των ΗΠΑ για τους δασμούς αντιντάμπινγκ
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να αποφασίσουν αν ξένα προϊόντα υπάγονται στην κατηγορία του ντάμπινγκ είναι αντίθετες με τους κανόνες του παγκόσμιου εμπορίου, επισημαίνει απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
88
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να αποφασίσουν αν ξένα προϊόντα υπάγονται στην κατηγορία του ντάμπινγκ είναι αντίθετες με τους κανόνες του παγκόσμιου εμπορίου, επισημαίνει απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).
Η διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης έθετε υπό αμφισβήτηση 31 διαφορετικές περιπτώσεις επιβολής δασμών αντιντάμπινγκ εκ μέρους των ΗΠΑ.
«Η σημερινή απόφαση αποτελεί ένα θετικό βήμα ως προς τη δημιουργία ενός ισορροπημένου γηπέδου διεξαγωγής του διατλαντικού εμπορίου», δήλωσε ο αρμόδιος για το εμπόριο Επίτροπος Πίτερ Μάντελσον.
Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι τελική και δεν μπορεί να προσβληθεί, αν και θα δοθεί στις ΗΠΑ το χρονικό περιθώριο προκειμένου να συμμορφωθούν με τη δικαστική απόφαση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αυτός είναι ο διαιτητής του Ράγιο – ΑΕΚ
- Μετέωρα: Νεκρή γυναίκα μετά από πτώση
- Η Παπαστράτος επενδύει στους «Τεχνικούς του Αύριο»: Νέος κύκλος 35 προσλήψεων στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο
- Δουδωνής για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα πρόσωπα πολλά, το χρώμα ένα – βαθύ γαλάζιο
- Ο Δήμος Πειραιά επιστρέφει περισσότερες από 100 νέες θέσεις στάθμευσης για τους δημότες
- Μαρινέλλα: Το MEGA αποτίει φόρο τιμής στη μεγάλη τραγουδίστρια

