Πάνω από τα 72 δολάρια το πετρέλαιο λόγω της κρίσης με το Ιράν
Νέο ιστορικό ρεκόρ για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημείωσε τη Μ.Τρίτη η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ, αγγίζοντας τα 72,20 δολάρια το βαρέλι για να κλείσει στα 71,73 δολάρια. Ιστορικό υψηλό και για το αμερικανικό αργό που έκλεισε στα 71,35 δολάρια.
27
Νέο ιστορικό ρεκόρ, για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, σημείωσε τη Μ.Τρίτη η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ, καθώς ξεπέρασε τα 72,20 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω έντονων ανησυχιών για το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν.
Το πετρέλαιο Μπρεντ οριστικοποιήθηκε κατά τη λήξη της συνεδρίασης στα 71,73 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένο κατά 27 σεντς συγκριτικά με το κλείσιμο της Μ.Δευτέρας.
Το αμερικανικό αργό, στα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου, σκαρφάλωσε έως τα 71,60 δολάρια το βαρέλι, κλείνοντας στα 71,35 δολάρια (+95 σεντς) επεκτείνοντας την άνοδο 1,08 δολαρίων που σημείωσε χθες Μ.Δευτέρα.
Το προηγούμενο ρεκόρ στο αργό (70,85 δολάρια) είχε σημειωθεί τον περυσινό Αύγουστο μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα στον Κόλπο του Μεξικού.
Μόνο τον τελευταίο μήνα, οι τιμές του μαύρου χρυσού έχουν σημειώσει άνοδο 10 δολαρίων (16%), καθώς επικρατεί έντονη αβεβαιότητα για το μέλλον των σχέσεων της διεθνούς κοινότητας με το Ιράν.
Από τις αρχές του 2002 οι τιμές έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί.
Οι επενδυτές στρέφονται κυρίως στα «ασφαλή καταφύγια» των κρατικών ομολόγων και του χρυσού, προκειμένου να αντισταθμίσουν τον επενδυτικό κίνδυνο.
Το πρωί της Μ.Τρίτης ο χρυσός ανήλθε έως τα 618 δολάρια η ουγγιά, υψηλότερο επίπεδο των 25 τελευταίων ετών, Στη συνέχεια οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών και ο χρυσός υποχώρησε κατά 4 δολάρια περίπου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Αληθινό παιχνίδι του Στέμματος: «Γoυίλιαμ εναντίον Χάρι και στη μέση η απρόθυμη να συμφιλιώσει Μίντλετον»
- Η Μπάγερν έβαλε τέλος στα… όνειρα της Λίβερπουλ για Ολίσε
- Παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους και εξαπατούσαν πολίτες σε όλη την Αττική – Δύο συλλήψεις
- Αλέξης Τσίπρας: Η «Ιθάκη» στη Λάρισα – Η νέα γενιά στο προσκήνιο, η ασφάλεια και ο πρωτογενής τομέας στο επίκεντρο
- Πάτρα: Νεκρές εντοπίστηκαν δύο αδελφές στο σπίτι τους
- Αλέξης Τσίπρας: Οι «σταθμοί» της επίσκεψης στη Λάρισα – Η επιστροφή στην κοινωνική δράση

