Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Crashfest» με νεανικές ταινίες στη Θεσαλονίκη

«Crashfest» με νεανικές ταινίες στη Θεσαλονίκη

Νέοι σπουδαστές των κινηματογραφικών σχολών της χώρας παράγουν και προβάλλουν για πρώτη φορά τις δικές τους ταινίες με τις δικές τους ανησυχίες, αλλά και τα δικά τους τεχνικά μέσα και γνώσεις στο πρώτο φεστιβάλ Σπουδαστικών και Νεανικών Ταινιών «Crashfest».

31

Νέοι σπουδαστές των κινηματογραφικών σχολών της χώρας παράγουν και προβάλλουν για πρώτη φορά τις δικές τους ταινίες με τις δικές τους ανησυχίες, αλλά και τα δικά τους τεχνικά μέσα και γνώσεις στο πρώτο φεστιβάλ Σπουδαστικών και Νεανικών Ταινιών «Crashfest».

Το Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Απριλίου διοργανώνει το νεοϊδρυθέν (λειτουργεί για δεύτερη χρονιά) Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης-Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Nεολαίας.

Στο Φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 108 ταινίες (με μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, κινουμένων σχεδίων και πειραματικές) με συντελεστές (σκηνοθέτες, φωτογράφους, μοντέρ, σεναριογράφους) αποκλειστικά νέους από την Ελλάδα και το εξωτερικό -φοιτητές και σπουδαστές κινηματογραφικών σχολών.

«Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να προσφέρει στέγη για όλη την κινηματογραφικά ενεργή νεολαία» τόνισε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δέσποινα Μουζάκη παρουσιάζοντας την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη την επικείμενη διοργάνωση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ.Μουζάκη τόνισε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν έχει σχέση ούτε αποτελεί μια επιχείρηση συνέχειας του φεστιβάλ μαθητικών ταινιών που διοργάνωνε με επιτυχία η προηγούμενη διοίκηση, αλλά αποτελεί «βήμα για σπουδαστές και μελλοντικούς επαγγελματίες του οπτικοακουστικού προϊόντος μέσω του οποίου θα εκπαιδευθούν και θα ενημερωθούν για το αντικείμενο των σπουδών τους».

«Ελπίζω -είμαι σίγουρη ότι κάποιους από τους σημερινούς συμμετέχοντες- θα τους συναντήσουμε σε λίγα χρόνια στο μεγάλο φεστιβάλ κινηματογράφου» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μουζάκη.

Οι προβολές των 108 ταινιών θα γίνουν σε δύο αίθουσες της αποθήκης 8 του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης στις 7, 8 και 9 Απριλίου. Την Κυριακή 9 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του φεστιβάλ στην αίθουσα του κινηματογράφου «Ολύμπιον».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η προβολή -στη διάρκεια της τελετής λήξης το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής- έξι ταινιών μικρού μήκους που αποτελούν τα πρώτα κινηματογραφικά εγχειρήματα μεγάλων αργότερα σκηνοθετών (Ορσον Ουέλς, Ρομάν Πολάνσκι, Ρότζερ Μπάρλοου, Φρανσουά Οζόν κ.α). Την προβολή των βωβών ταινιών (συνολικής διάρκειας 56 λεπτών) θα «ντύσει» ηχητικά με «ζωντανή» μουσική στο πιάνο ο συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024