Επιμένουν οι Πακιστανοί μετανάστες για τις απαγωγές από μυστικές υπηρεσίες
Στους ισχυρισμούς τους ότι έπεσαν θύματα απαγωγής από μυστικές υπηρεσίες, το περασμένο καλοκαίρι, επανέρχονται οι Πακιστανοί μετανάστες. Τρία ακόμη άτομα κατέθεσαν την περασμένη εβδομάδα στον εισαγγελέα ότι έπεσαν θύματα απαγωγής.
Στους ισχυρισμούς τους ότι έπεσαν θύματα απαγωγής από μυστικές υπηρεσίες, το περασμένο καλοκαίρι, επανέρχονται οι Πακιστανοί μετανάστες.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Τρίτη η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, η Πρωτοβουλία Γένοβα 2001 και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, αναφέρθηκε ότι ακόμη τρία άτομα κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα στον εισαγγελέα, ισχυριζόμενα ότι έπεσαν θύματα απαγωγής.
Στη συνέντευξη υποστηρίχθηκε επίσης ότι οι Πακιστανοί, που είχαν καταθέσει ότι έπεσαν θύματα απαγωγής, δέχτηκαν πιέσεις και εκβιασμούς από άτομα που βρίσκονται κοντά στην πρεσβεία του Πακιστάν, προκειμένου να πάρουν πίσω τις αρχικές τους καταθέσεις. Για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, ισχυρίσθηκαν ότι τους προσφέρθηκαν χρήματα και άλλες διευκολύνσεις.
Ανάμεσα στους Πακιστανούς που ήταν στη συνέντευξη Τύπου, βρίσκονταν και τέσσερις, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δωροδοκήθηκαν από τρεις συμπατριώτες τους, που διατηρούν στενές σχέσεις με την πρεσβεία του Πακιστάν, για να αναιρέσουν τις αρχικές τους καταθέσεις.
Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέτ Ασλάμ, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην Ελλάδα τρία στελέχη της πακιστανικής κυβέρνησης, για να ερευνήσουν από κοντά τις καταγγελίες και να εξετάσουν το ρόλο της πρεσβείας του Πακιστάν στην όλη υπόθεση.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59