27

Ο όμιλος Μυτιληναίου διέθεσε 2,3 εκατ. μετοχές ή ποσοστό 5,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Αλουμίνιον της Ελλάδος έναντι 43,7 εκατ. ευρώ, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή.

«Η τιμή προσφοράς καθορίστηκε σε 19 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή 2,96% χαμηλότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής [19,58 ευρώ]» είπε η εταιρεία.

Η πώληση έγινε με την μέθοδο του επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών (accelerated book building process) σε ξένους και Έλληνες θεσμικούς επενδυτές με ιδιωτική τοποθέτηση.

Η Μυτιληναίος είχε εξαγοράσει ποσοστό 46% στην Αλουμίνιο και είχε το δικαίωμα να το αυξήσει κατά 7,18%.

Αναλυτές είπαν ότι η εταιρεία αναμένεται τώρα να ασκήσει το δικαίωμά της για την εξαγορά του ποσοστού 7,18% που κατέχει η καναδική Alcan στην Αλουμίνιο. Η εταιρεία UBS Limited ήταν ο διαχειριστής του βιβλίου προσφορών (bookrunner).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ