Ικανοποιητικές απαντήσεις για την υπόθεση των υποκλοπών υπόσχεται ο Β.Πολύδωρας
Ικανοποιητικές απαντήσεις για την υπόθεση των υποκλοπών, που προκάλεσε σύγκρουση κορυφής την Τετάρτη στη Βουλή, υποσχέθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β.Πολύδωρας, μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ απέφυγε περαιτέρω σχόλια για την επικείμενη επιστροφή Βαβύλη.
28
Ικανοποιητικές απαντήσεις για την υπόθεση των υποκλοπών, που προκάλεσε σύγκρουση κορυφής την Τετάρτη στη Βουλή, υποσχέθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ενώ απέφυγε περαιτέρω σχόλια για την επικείμενη επιστροφή του Απόστολου Βαβύλη.
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Πολύδωρας δέχθηκε πληθώρα ερωτήσεων για την υπόθεση των υποκλοπών, τον τυχόν ρόλο της ΕΥΠ, καθώς και το εάν αν βρέθηκε ειδικό μηχάνημα υποκλοπών. «Πιστεύω πως θα υπάρξει ικανοποιητική απάντηση για όλα από τους αρμόδιους υπουργούς», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.
Σε σχέση με την παράδοση του κρατούμενου στην Ιταλία Απόστολου Βαβύλη, η οποία είναι θέμα 24ώρων, ο κ. Πολύδωρας περιορίστηκε στο να παραπέμψει στη χθεσινή δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα. «Δεν έχουμε νεότερη ενημέρωση, μένουμε στην ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης» είπε.
Ο κ. Παπαληγούρας δήλωσε την Τετάρτη πως «ολοκληρώθηκε η δικαστική διαδικασία για την έκδοση του Απόστολου Βαβύλη στην Ελλάδα και έτσι ανοίγει ένα ακόμη κεφάλαιο της κάθαρσης την οποία προωθεί συστηματικά και απαρέγκλιτα η κυβέρνηση και η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαβύλης αναμένεται να επιστρέψει το αργότερο το Σάββατο. Κλιμάκιο της Ιντερπόλ μεταβαίνει στη Ρώμη προκειμένου να τον παραλάβει από τις ιταλικές διωκτικές αρχές. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο Βαβύλης θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ελληνική Δικαιοσύνη για μία σειρά κακουργημάτων.
Στο Μέγαρο Μαξίμου, τον κ. Πολύδωρα συνόδευαν ο αρχηγός της Αστυνομίας Τάσος Δημοσχάκης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ανδρέας Κόης, ο υπαρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Σύρρος, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Γιώργος Καρδάρας, ο επιτελάρχης Στράτος Κυριακάκης, ο Επιθεωρητής Μακεδονίας Γεώργιος Ανδραβίζος και ο επιθεωρητής Νότιας Ελλάδας Βασίλειος Τσιατούρας.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παρουσίασε στον πρωθυπουργό τις νέες ηγεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος και συζήτησαν τις γενικές αρχές της πολιτικής της κυβέρνησης για τα Σώματα αυτά. «Αρχή της κυβέρνησης για την Αστυνομία είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και για την Πυροσβεστική να παλέψουμε τη θεομηνία, τη φωτιά, το απρόβλεπτο», δήλωσε ο κ. Πολύδωρας.
«Όσα στοιχεία είχε η κυβέρνηση τα παρέπεμψε στη δικαιοσύνη. Δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία που να διαθέτει η κυβέρνηση. Αυτό το είπε στη Βουλή ο πρωθυπουργός και κάλεσε τον κ. Παπανδρέου και όποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονται ότι διαθέτουν στοιχεία, να τα παραπέμψουν στη δικαιοσύνη και να τα δημοσιοποιήσουν» δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.
Αναφορικά με τη λειτουργία της ΕΥΠ, ο κ. Αντώναρος επανέλαβε παλαιότερη δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία «η ΕΥΠ λειτουργεί εντός του πλαισίου της κείμενης νομοθεσίας».
Επί του θέματος (και απαντώντας σε ερώτηση περί του αν η συγκεκριμένη διαπίστωση αναφέρεται στη χρονική περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ) παρατήρησε ότι ο ίδιος μιλά για την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ και προσέθεσε ότι «δεν έχω κανένα λόγο, όμως, μη υπαρχόντων στοιχείων για το αντίθετο, να πιστεύω ότι οι υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου δεν λειτουργούν εντός του πλαισίου της κείμενης νομοθεσίας»
«Όποιος έχει στοιχεία για το αντίθετο, ας τα παραπέμψει στη δικαιοσύνη» συμπλήρωσε.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης δήλωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι κυβέρνηση της ανασφάλειας για την οικονομία, για την κοινωνία, για τις εργασιακές σχέσεις και την καθημερινή ζωή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους
- Τζον Λίθγκοου: «Ειρωνικές και ανεξήγητες» οι απόψεις της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για τα τρανς δικαιώματα
- Νορβηγία: Ο πρωθυπουργός λέει ότι η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ επέδειξε κακή κρίση στις επαφές της με τον Έπσταϊν
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία για επιθέσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας
- Ευρώπη: Η ταπεινωτική συνθηκολόγηση με τον Τραμπ – Τα 5 γεγονότα που το αποδεικνύουν
- Ονοματοδοσία της κεντρικής πλατείας της Αδριανής στη μνήμη του Στυλιανού Κ. Σαμαρά
