Κυριακή 19 Ιουλίου 2026
weather-icon 33o
«Θα παίζουν οι μαχητές» διαμηνύει ο Ντουμιτρέσκου

«Θα παίζουν οι μαχητές» διαμηνύει ο Ντουμιτρέσκου

Συνέπεια της πειθαρχίας και της δουλειάς που συντελείται στον ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα ήταν, όπως σημείωσε ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου, η νίκη που πέτυχε ο «δικέφαλος» στη Ν. Σμύρνη επί του Πανιώνιου.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

26

Συνέπεια της πειθαρχίας και της δουλειάς που συντελείται στον ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα ήταν, όπως σημείωσε ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου, η νίκη που πέτυχε ο «δικέφαλος» στη Ν. Σμύρνη επί του Πανιώνιου.

«Η νίκη ήταν αποτέλεσμα της πειθαρχίας και της συμπεριφοράς των παικτών. Δεν σταματάμε να δουλεύουμε, δεν εγκαταλείπουμε το έργο μας. Όταν χάσαμε τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, είπα στα παιδιά να κρατάμε το κεφάλι ψηλά, γιατί θα έρθει και η νίκη, όπως και προέκυψε» τόνισε ο Ρουμάνος τεχνικός και συνέχισε:

«Ο αγώνας με τον Πανιώνιο ξέραμε ότι θα ήταν ένας πόλεμος. Αν χάναμε, θα απομακρυνόμασταν από το στόχο του UEFA. Είναι εξαιρετικό ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να χαρείς, διότι υπάρχει το επόμενο παιχνίδι. Χρειάζεται να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να κρατήσουμε την ίδια συμπεριφορά».

Σε ό,τι αφορά τη «μάχη» με τους «κυανέρυθρους» εξήγησε πως «είχαμε πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο σε δύο σημεία και δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αυτό το διάστημα για τον διαιτητή. Σε 40 λεπτά δεν πήραμε καμία δεύτερη μπαλιά. Στα αποδυτήρια είπα ακόμη στον Μπαλάφα και τον Ηλιάδη να πιέσουν πιο ψηλά και να είναι πιο επιθετικοί. Ετσι, άλλωστε, το είχαμε προετοιμάσει».

Σχετικά με τις αλλαγές που έκανε στον αγώνα με τον Πανιώνιο σημείωσε πως: «Επρεπε να αλλάξω κάτι, διότι είχαμε και το πρόβλημα με τον Ζαγοράκη, ο οποίος, όταν λείπει από το κέντρο, η ομάδα υποφέρει. Είναι ο ηγέτης, ενώνει τις γραμμές. Ηταν προτιμότερο να βάλω έναν παραπάνω παίκτη στο κέντρο. Θυσίασα σε τρία παιχνίδια τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος μου έδειξε πόσο φανταστικός χαρακτήρας είναι. Δεν μου είπε ποτέ ότι δεν παίζω εδώ, δεν παίζω εκεί. Στα δεξιά μπορεί να καθιερωθεί και στην Εθνική. Επρεπε να εκμεταλλευτώ στην κορυφή την ταχύτητα και την επιθετικότητα του… Το θέμα σε μια ομάδα δεν είναι το σύστημα και η τακτική, αλλά οι αυτοματισμοί της, που δεν έρχονται σε μια ημέρα».

Ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου υπεραμύνθηκε της χρησιμοποίησης νεαρών ποδοσφαιριστών, τονίζοντας ότι «Οταν ήρθα στον ΠΑΟΚ, δεν γνώριζα καλά το υλικό και στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό προτίμησα να χρησιμοποιήσω αυτούς που ήξερα καλύτερα. Η φιλοσοφία μου είναι να παίζω με τους μαχητές και αυτό έγινε στη Ν. Σμύρνη. Αν δεν πετύχαινε, σήμερα θα με σκίζατε. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ δεν έχουν έρθει τυχαία εδώ. Χρειάζονται χρόνο και ενίσχυση της ψυχολογίας τους, για να δείξουν περισσότερα».

«Η κατάσταση είναι δυσκολότερη σε σχέση με αυτήν που είχαμε πριν από τον Πανιώνιο. Εχουμε απόντες λόγω καρτών (Φουτσίνι, Αραμπατζή) και πρέπει να νικήσουμε. Και θα νικήσουμε, αν έχουμε πειθαρχία και καλή συμπεριφορά» επεσήμανε ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου αναφορικά με τη Σαββατιάτικη αναμέτρηση με την Καλλιθέα, ενώ στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι:

«Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαμάχη μου με την Καλλιθέα. Μου ζητάνε χρήματα, με καταγγείλανε στον αθλητικό δικαστή, θα πάμε στη FIFA και θα δούμε τι θα γίνει. Το σημαντικό για μένα είναι να πάρουμε τη νίκη στον αγώνα, σεβόμενοι τον αντίπαλο… Για να ξεκαθαρίσουμε και το πώς φεύγει ο Ντουμιτρέσκου από τις ομάδες: Από την ΑΕΚ έφυγα γιατί τελείωσε το συμβόλαιο, στο Αιγάλεω έφτασα την ομάδα στην έκτη θέση, είχα συμβόλαιο και μου έστειλαν ένα γράμμα ότι δεν με ήθελαν για τη συνέχεια. Στον Ακράτητο αναμείχθηκαν στη δουλειά μου και έφυγα, γιατί ο προπονητής δεν είναι μαριονέτα. Με την Καλλιθέα, αν και μπορούσα να υπογράψω με τον ΠΑΟΚ, γύρισα για να μιλήσω μαζί τους και έβαλαν άλλον προπονητή. Το να έρθω στον ΠΑΟΚ ήταν σημαντικό βήμα για την καριέρα μου. Ο καθένας, βέβαια, έχει την άποψη του και εγώ τη σέβομαι».

Καταλήγοντας ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε με έμφαση πως: «Θα υποφέρουμε από εδώ και στο εξής σε κάθε παιχνίδι μας, για να εξασφαλίσουμε το UEFA, καθώς έχουμε ν΄ αντιμετωπίσουμε ομάδες που «παίζουν» τις τελευταίες πιθανότητές τους για τους δικούς τους στόχους. Δεν θα χαλαρώσουμε, όμως, αν δεν δούμε την υλοποίηση της δικής μας επιθυμίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Ιουλίου 2026
Cookies