Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Καπάρωσε» μια θέση στον τελικό Κυπέλλου η ΑΕΚ, 3-0 τον Αγροτικό Αστέρα στο ΟΑΚΑ
Ο Τσιρίλο συγχαίρει τον Σαπάνη

«Καπάρωσε» μια θέση στον τελικό Κυπέλλου η ΑΕΚ, 3-0 τον Αγροτικό Αστέρα στο ΟΑΚΑ

Με το... ένα πόδι στον τελικό του Κυπέλλλου βρίσκεται η ΑΕΚ, που επιβλήθηκε του Αγροτικού Αστέρα με 3-0 στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας, ο οποίος διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

66

Με το… ένα πόδι στον τελικό του Κυπέλλλου βρίσκεται η ΑΕΚ, που επιβλήθηκε του Αγροτικού Αστέρα με 3-0 στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας, ο οποίος διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

Οι Λυμπερόπουλος (59), Μόρας (80) και Σαπάνης (86) σκόραραν για την «Ένωση».

Την Τετάρτη Ολυμπιακός-Λάρισα (18:45) στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό.

ΑΕΚ – Αγροτικός Αστέρας 3-0

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με πολλές απουσίες και πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της και, παρ όλο που στο α ημίχρονο διατήρησε την υπεροχή, δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ τις όποιες ευκαιρίες δημιούργησε, κυρίως χάρη στις σωστές επεμβάσεις του τερματοφύλακα του Αγροτικού Αστέρα.

Ο Θεοφάνους εξουδετέρωσε στο 3 την κεφαλιά του Μόρα, στο 30 το σουτ του Κυριακίδη, στο 32 το σουτ του Τσάνκο, στο 37 την κάθετη πάσα του Έμερσον προς τον Καπετάνο και στο 45 την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ, ενώ στο 23 ο Έμερσον βρέθηκε σε θέση βολής, όμως πλάσαρε ψηλά άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι, με σωστή αμυντική τακτική, στηρίχθηκαν στις αντεπιθέσεις και σε κάποιες στιγμές κατάφεραν να βγουν με αξιώσεις μπροστά, ωστόσο μόνο μια φορά απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Χιώτη, όταν στο 8 ο Μπεκιάρης σούταρε και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Τελικά, το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Στο 59 ο Ζούλιο Σέζαρ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Λυμπερόπουλος με κεφαλιά «νίκησε» τον Θεοφάνους.

Στο 68 η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν σε φάση διαρκείας και με τον Θεοφάνους εξουδετερωμένο, ο Κυριακίδης σούταρε και ο Τζιόκας έκοψε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 80, πάλι από «στημένη» φάση. Ο Έμερσον εκτέλεσε φάουλ και ο προωθημένος Μόρας με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο νεοεισελθών Σαπάνης, σχεδόν από τη σέντρα του γηπέδου.

Ο μέσος της ΑΕΚ είδε τον Θεοφάνους έξω από την εστία του, σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας στην ομάδα του σκορ ασφαλείας, ενόψει της ρεβάνς της 12ης Απριλίου.

Διαιτητής: Κοντογιαννίδης (Ξάνθης)

Κίτρινες: Χιώτης, Έμερσον – Γ. Παπαδόπουλος, Τσούκλης, Κοσμίδης, Καλλιάκης

ΑΕΚ: Χιώτης, Κόντης (73 Σοάρες), Μάλμπασα, Δέλλας, Μόρας, Έμερσον (81 Ιβιτς), Τσάνκο, Κυριακίδης, Ζούλιο Σέζαρ (85 Σαπάνης), Λυμπερόπουλος, Καπετάνος.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Θεοφάνους, Μπάρμπας, Καλλιάκης, Γ. Παπαδόπουλος, Τζιόκας, Κοσμίδης, Μπεκιάρης, Τσούκλης (84 Νίκιτς), Κυζερίδης, Ιορδανίδης (74 Τελλιάδης), Σακελλαρίδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024